In het zuiden van Spanje strompelde een graatmagere windhond met een gebroken poot over de markt. Waarschijnlijk geen ongewoon gezicht daar, want geen mens keek naar haar om. Psychologe Lianne Powell deed dat wel en bracht de hond naar een lokale dierenarts; de Belgische Ellen Sobry. Daar kreeg ze de naam Vera, naar de gemeente waar ze gevonden was.

Galga
Vera en haar pups | Foto: Ibizan Hound Rescue

Vera’s poot was op meerdere plaatsen gebroken en ze bloedde aan haar rug. Ellen was pas echt gealarmeerd toen ze zag dat de galga melk aan het aanmaken was. Ze had recentelijk puppy’s gekregen en die moesten nu ergens zijn, zonder mama… De grote vraag was wáár. Vera was de enige die daar antwoord op kon geven. Ze lieten haar los in de hoop dat zij hun de weg zou leiden.

Vera verbeet haar pijn en loodste haar redders naar een autowrak, 3 kilometer verderop. Op de achterbank lagen 10 gezonde windhondjes. Het gebeurt vaker dat mensen een nest met puppy’s gewoon ergens dumpen en dat leek ook hier het geval.

Zonder het doorzettingsvermogen van hun moeder hadden de puppy’s het waarschijnlijk niet overleefd. Ellen:

“Ze heeft ons recht naar haar baby’s geleid. Ook al kende ze ons pas een uur, toch besloot ze ons te vertrouwen.”

Moederwindhond is nog steeds aan het opknappen in de kliniek van Ellen, de Clinivet Turre.

“Zij en haar puppy’s doen het geweldig. Vera heeft haar poot in het gips en is al wat aangekomen. Vera is het voorbeeld van een prachtige en liefhebbende mama.”

Bron: Nieuwsblad ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen