Fluffy, een snoezige, aanhankelijke en zeer veerkrachtige kat, overleefde een hachelijk avontuur, nadat zijn eigenaren hem half bevroren en bedolven onder sneeuw en ijs terugvonden.

Fluffy
Coolcat Fluffy heeft heel veel geluk gehad | Foto: publiek domein

De eigenaren, die anoniem willen blijven, brachten Fluffy (Pluisje), die door de onvoorspelbare elementen van een poolstorm meer op een ijsbal leek dan op een levend wezentje, direct naar de dierenkliniek in Kalispell Montana (Animal Clinic of Kalispell). Eenmaal in de kliniek aangekomen begon het team van dierenartsen meteen met het ontdooien van Fluffy.

Gelukkig bleek hij niet geheel bevroren te zijn. Directeur Andrea Dutter van de dierenkliniek vertelt dat zijn temperatuur hoe dan ook onder de 32 graden lag (lager dan 32 graden kon de thermometer niet aangeven). De lichaamstemperatuur van een kat ligt normaliter iets boven de menselijke temperatuur, dus bij dergelijke onderkoeling is de kans op koudestress erg groot.

Geluidjes

Binnen een uur, na de start van het ontdooiproces waarbij warm water, warmtematten en warme handdoeken werden gebruikt, maakte Fluffy de eerste geluidjes en kwam langzaam weer tot leven.
Fluffy is een binnen/buitenkat, die nooit enige moeite heeft gehad met het terugvinden van zijn huisje. Na het ontdooien ontdekten de dierenartsen dat hij verwondingen aan zijn lijfje had. Waarschijnlijk is hij gewond geraakt en heeft hierdoor zijn veilige en warme huis niet meer kunnen bereiken.

Geluk gehad

In tegenstelling tot kikkers, die totaal kunnen bevriezen en weer zonder schade ontdooien (en tot leven komen) in de lente, geldt dit voor katten niet. Katten (en zoogdieren in het algemeen) hebben alleen kans op herstel na bevriezing indien zij niet geheel bevroren zijn en er door ijskristallen geen schade aan lichaamscellen is ontstaan.

Fluffy heeft dus ontzettend veel geluk gehad dat hij door zijn eigenaren gevonden is en dat zij zo snel gehandeld hebben. Zo is voorkomen dat hij totaal bevroren raakte, waardoor het zeer moeilijk tot onmogelijk zou zijn geworden om hem weer te ontdooien en tot leven te wekken. Hij heeft één van zijn negen levens dus met succes benut en dat met de enorme hulp van een team dierenliefhebbers!

Het goede nieuws over Fluffy haalde zelfs grote Amerikaanse media als CNN en dat vinden wij niet meer dan terecht. Onderstaand bericht komt van Wochit News:

https://www.youtube.com/watch?v=7jLl8LRkQEQ

Bron:

©AnimalsToday.nl Astrid Hazekamp


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.