Ezels Jiva, Javette, Jenny, Jumpy, Josephine, Junon en veulens Kitchi en Koko zijn in november van vorig jaar gered van de slacht door de Isle of Wight ezelopvang. Vorige week kwamen ze eindelijk aan in hun forever home. 

ezels
Ezels gered van de slacht | Foto: Pixabay

De opvang uit Engeland hoopte de ezels rond Kerstmis te kunnen verwelkomen, maar de coronacrisis en de Brexit gooiden roet in het eten. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver, de dieren kwamen vanuit Frankrijk aan in Engeland. 

De Isle of Wight ezelopvang werd in november voor het eerst gecontacteerd over het opnemen van de tien ezels in haar opvang door een kleine Franse dierenopvang. Volgens de Franse opvang hadden deze ezels nog maar enkele uren te gaan voordat ze zouden worden geslacht. De Isle of Wight ezelfopvang betaalde vrijlatingskosten om de dieren te redden uit het slachthuis. De Franse dierenopvang bracht de dieren gelijk naar haar opvang waar ze konden bijkomen van alle ellende die ze hadden meegemaakt. Vanaf dat moment begon het proces om de dieren naar Engeland te verhuizen. Gedurende de reddingsoperatie kwamen er nog twee ezels bij die ook door Isle of Wight zouden worden gered. Deze twee ezels werden door de donateurs van de opvang Hope en Charity genoemd. 

Niet alleen Covid en de Brexit hielden de verhuizing tegen, ook het reddingsplan viel in Frankrijk niet in de smaak. Daarnaast waren de grenzen in Frankrijk gesloten, stonden er lange files om het kanaal over te steken, wierp nieuwe Brexit regelgeving een extra horde op, moesten er extra bloedtesten worden uitgevoerd en lag er veel sneeuw in Frankrijk. Maar het is gelukt om de dieren van Frankrijk naar Engeland te verhuizen, waar de ezels hun forever home hebben gevonden. 

In dit filmpje is de aankomst van de ezels in Engeland te zien. 

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Lianne Raat