De 5-jarige Kylie Brown en haar eend Snowflake uit North Carolina (VS) weten beiden al op jonge leeftijd wat echte dierenliefde is. Toen de spierwitte Snowflake nog een klein geel eendenkuiken was werd de basis gelegd voor een bijzondere vriendschap. Sindsdien lijkt het gedrag van de eend meer op dat van een hondje.

Snowflake
Snowflake volgt Kylie op de voet | Foto: screenshot video WRAL TV/Facebook

Van eendenkuikens is bekend dat ze, wanneer ze uit het ei kruipen, het eerste levende wezen voor hun moeder kunnen aanzien. Maar daarvan was geen sprake bij Snowflake, die al enkele dagen was geboren toen de ouders van Kylie hem meenamen naar huis.

Vonk
Aanvankelijk zat het kuiken in een kartonnen doos en het beestje was erg onrustig. Totdat de kleine Kylie een kijkje nam bij het eendje. Het dier kalmeerde meteen en leek volledig tot rust te komen wanneer het meisje in de buurt was. En alsof er een vonk was overgesprongen liep het eendje Kylie achterna als een hondje. Overal waar het meisje naartoe ging volgde het eendje in haar kielzog, en wanneer Kylie er even niet was begon Snowflake onrustig te snateren.

Knuffelen
Inmiddels is Snowflake uitgegroeid tot een volwassen eend, maar de band met Kylie is nog steeds even sterk. Snowflake is een volwaardig lid van de familie Brown geworden, en zit graag naast Kylie op de bank. De eend lijkt het heerlijk te vinden om te knuffelen, en dat bleef niet onopgemerkt bij het lokale televisiestation WRAL TV, dat de onderstaande reportage maakte.

In de rubriek #GNvdD besteden we vaker aandacht aan bijzondere vriendschappen, vandaar dat we dit mooie verhaal graag met jullie delen ter inspiratie:

MUST WATCH: A girl’s friendship with a pet duck is turning heads in her hometown. When asked how ‘Snowflake’ got his name, 5-year-old Kylie Brown says “um, when he was like zero year’s old I named him.”

Geplaatst door WRAL TV op woensdag 6 januari 2016

 
Bronnen: WRAL TV, The Dodo ©PiepVandaag.nl Bart van Riel