Een Britse marathonzwemmer die de zeestraat tussen het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland overzwom, de Straat Cook, merkte ineens dat er een haai onder hem zwom. Een groep dolfijnen verscheen en zwom met hem mee, waardoor de haai op afstand bleef.

beschermen
jurvetson via Compfight cc

Adam Walker deed mee aan de Oceans Seven challenge, waarmee geld werd ingezameld voor Whale and Dolphin Conservation. Hoe toepasselijk was het dan ook dat een groep dolfijnen besloot een uur lang met  Walker mee te zwemmen, tijdens de oversteek die acht en een half uur duurde. Toen Walker een haai van twee meter lang onder zich zag zwemmen, was hij blij met het tuimelaargezelschap dat bij hem opdook.

Of de dolfijnen Walker bewust wilden beschermen of het gewoon gezellig vonden om met hem mee te zwemmen zullen we nooit weten. Ook wil de aanwezigheid van de haai uiteraard niet zeggen dat deze tot een aanval zou zijn overgegaan. Walker was in ieder geval in de wolken met zijn persoonlijke escorte:

“Het zou fijn zijn, mochten de dolfijnen gedacht hebben ‘we gaan onze vriend nu even helpen'”, aldus een overgelukkige Walker. “Ik hou van de gedachte dat ze me begeleid hebben op weg naar mijn doel. Mijn droom is in elk geval uitgekomen: een uur lang zwemmen met dolfijnen. Zo magisch!”

Een jaar geleden redde een school dolfijnen een Australische vrouw en haar hond, die in zee waren gevallen en niet goed naar de kant konden zwemmen door de hoge golven. De dolfijnen vormden een hoefijzer en begeleidden de twee naar de kant.

Bron: De Morgen ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde