Eind augustus leek het erop dat het voortbestaan van Dierentehuis De Achtste Hemel opnieuw werd bedreigd. Per 1 december moest het toenmalig onderkomen van Stichting Hanna verlaten zijn en een nieuwe plek voor het dierentehuis en de 60 bewoners was nog niet gevonden. Gelukkig kan iedereen nu opgelucht ademhalen, want Hanneke Mol en haar opvangdieren hebben een prachtige nieuwe locatie gevonden en de verhuizing is inmiddels achter de rug.

Achtste Hemel
Hanneke Mol en twee bewoners van De Achtste Hemel | Foto:  Foto: Dierentehuis De Achtste Hemel/Facebook

De nieuwe opbouw van De Achtste Hemel is op dit moment in volle gang, waarbij veel vrijwilligers bijspringen om Hanneke en de dieren te helpen. Een maand geleden werd bekend dat gelukkig toch alles op zijn pootjes was terechtgekomen:

“Eindelijk is het zover. Met grote, grote dankbaarheid kunnen wij meedelen dat De Achtste Hemel een nieuwe locatie op een ideale plek heeft gevonden. De woonboerderij, met een mooi stuk rustig weiland en bomen eromheen, ligt in de Bourtange en is nu officieel door de Stichting gekocht. Álle dieren kunnen mee! Dit is een hele rustige en fijne gedachte. Immers, het leek er even op dat dit wel eens niet het geval zou kunnen zijn. Diepe zucht!”

Ark van Noach
In De Achtste Hemel vangt Stichting Hanna dieren op die bij niemand meer welkom zijn, van katten tot konijnen en honden tot paarden. De verhuizing uit Haule, waar ze per 1 december weg moesten, is op 4 december afgerond:

Komende tijd wordt er nog hard gewerkt om alles op orde te krijgen, in te richten en bij te komen van alle spanningen rond de verhuizing:

“Vandaag verheugen we ons er enorm op dat Hanna en de dieren nu dan werkelijk aangekomen zijn op een plaats, waarover in de afgelopen jaren enkel gedroomd kon worden. Om Hanna en vooral ook de dieren gelegenheid te geven tot rust te komen, na deze maanden die in veel opzichten een beproeving bleken en om te wennen aan de nieuwe omstandigheden, is besloten tot het houden van een noodzakelijke rustperiode.

Zodra het leven in De Achtste Hemel haar nieuwe dagelijkse routine heeft hervonden en wanneer de weersomstandigheden het toestaan in de tuin een samenkomst te houden, waar de dieren geen hinder van hebben, zullen er één of meerdere open dagen worden georganiseerd.”

Op 5 december 2018 kon Hanneke opgelucht ademhalen dat de angst om op straat te komen staan definitief voorbij was en de verhuizing achter de rug:

Wij feliciteren Hanneke en de dieren en natuurlijk alle vrijwilligers en wensen ze het geluk van de wereld in hun nieuwe paradijsje in Bourtange.

  • Lees ook:

Staat Dierentehuis De Achtste Hemel straks alsnog op straat?

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel

 


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.