Soms lijken wonderen te bestaan. Een week geleden meldden we nog dat Dierenopvang Savanah, net over de Duitse grens bij Landgraaf, naarstig op zoek was naar een nieuw onderkomen. De situatie leek hopeloos, maar afgelopen weekend was het zover: Savanah blijft bestaan!

Savanah
Enkele van de 250 bewoners van Savanah | Foto: Savanah/Facebook

Begin september kreeg oprichter Marc Housen te horen dat de huur van het terrein zonder geldige reden werd opgezegd. Dit leverde een flinke partij stress op, zo vertelde hij aan PiepVandaag, want waar laat je zo snel 250 opvangdieren? De kleinere dieren konden tijdelijk in een aangrenzend veld geplaatst worden, maar voor de 11 paarden leek dat geen goede oplossing. Marc Housen dreigde zelfs al met een noodplan, waarbij hij zich samen met de paarden zou vestigen op gemeentegrond, net zolang tot er een oplossing voorhanden was.

Nabije omgeving
Stichting Dierenopvang Savanah kan alleen maar huren, en dat bleek lastiger dan gedacht. De gemeente Landgraaf en de provincie Limburg waren alleen bereid om grond te verkopen. Er werd vooral gezocht naar een locatie in de nabije omgeving, zodat ook de vrijwilligers van de stichting konden blijven.

Savanah
Marc Housen met een van de paarden | Foto: Savanah/Facebook

Nadat er op de sociale media veel aandacht was besteed aan de onmogelijke situatie waarin Savanah zich bevond, werd er afgelopen weekend toch een oplossing gevonden. Marc Housen schrijft op Facebook:

“Moe, blij maar vooral opgelucht kunnen wij jullie mededelen dat Stichting Dierenopvang Savanah een nieuw onderkomen heeft gevonden en wel op een steenworp afstand van ons huidige adres in Grotenrath.

De paarden zijn er in ieder geval klaar voor en staan te popelen om te vertrekken naar het plaatsje Stahe (Gangelt, Duitsland). Met 5 hectare weideland en een grote inloopstal zijn zij, maar ook alle andere dieren Christof Hermanns van ‘Alles rund ums Pferd’ dan ook ontzettend dankbaar.

Met opgeluchte groeten van Marc, Peggy en natuurlijk van al onze dieren.”

Stahe ligt bij Schinveld over de grens in Duitsland.

Fijn leven
Savanah vangt mishandelde en verwaarloosde boerderijdieren op, zoals paarden, geiten, kippen, ganzen en varkens. Voor Marc en zijn vrouw Peggy is het grootste goed dat ze de dieren rust kunnen geven in hun bestaan, en dat ze samen een fijn leven kunnen leiden zonder mishandeling of verwaarlozing.

Bekijk hieronder een fotoserie over de dieren die bij Savanah een heerlijke veilige plek hebben om rust te vinden in hun leven. En die nu dus zeker zijn dat ze allemaal bij elkaar blijven:

Bronnen: L1, Facebook ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.