Dankzij een undercoveractie van PETA India is in de hoofdstad Mumbai een illegale hondenslager opgepakt. De man sloeg met grote tegelmaat de kop in van straathonden, om vervolgens het vlees te verkopen.

hondenslager
Straathond in Mumbai | Foto: Victorgrigas/Wikimedia

Dierenactivist Meet Ashar ontdekte hoe de man honden van straat oppikte en ze slachtte met een hamer. Op het moment dat de illegale hondenslager werd betrapt had hij twee honden en was bezig met het opnemen van bestellingen voor vlees.

Bewijs
De politie reageerde op de undercoveractie door een ‘mol’ in te zetten, die een bestelling plaatste voor hondenvlees. Daarbij kreeg de klant te horen dat een kilo vlees 160 Rupie kostte, omgerekend iets minder dan 2,20 euro. Een heel hondenkarkas moest 1.000 Rupie opbrengen, om en nabij de 13,50 euro. Deze uitwisseling van informatie werd op video vastgelegd en was voldoende bewijs voor de politie om de man te arresteren.

Politiechef Vivek Syiem laat weten dat er twee honden zijn weggehaald bij de illegale slager en ook dat zijn slagersgereedschappen in beslag zijn genomen. Volgens de politie staan er waarschijnlijk nog meer arrestaties te wachten in deze zaak, allemaal wegens het overtreden van de wet tegen dierenmishandeling.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel