Charlie is een 11 jaar oude blinde golden retriever, die helaas beide ogen heeft verloren door de ziekte glaucoom. Dit weerhoudt hem er echter niet van om een plezierig hondenleventje te leiden. Hij heeft namelijk, als enige blinde hond ter wereld, zijn eigen blindengeleidehond.

blinde golden retriever
De blinde golden retriever Charlie en zijn trouwe vriendje Maverick | Foto: ©charlieandmav/Instagram

Zijn trouwe viervoetige helper heet Maverick en is een 4 maanden oude puppy. Samen hebben ze een band voor het leven gesmeed. Eigenaren Adam en Chelsea Stipe moesten in 2016 Charlies linkeroog laten verwijderen vanwege hevige pijnen veroorzaakt door de glaucoom. Zijn rechteroog werd, door dezelfde oorzaak, een jaar later verwijderd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Saturday morning play time #dogsofinstagram #goldensofinstagram #doggos #charlieandmav #bestfriends #goodboys #nationalpuppyday

Een bericht gedeeld door Charlie And Maverick (@charlieandmav) op

Vriend en helper

In januari kwam Maverick bij het gezin wonen. In eerste instantie boterde het niet tussen Charlie en Maverick, maar na het overwinnen van de spanningen werd de jonge puppy de grootste vriend en helper van Charlie. Maverick loopt vaak heel dicht naast Charlie, zodat de blinde hond kan rondlopen zonder zich te bezeren of in de problemen te komen. Eigenaresse Chelsea Stipe vertelt:

“Als ze samen spelen en Charlie af en toe het speeltje kwijtraakt, brengt Maverick dit terug en legt het vlak voor Charlie neer.”

Volg Chalie en Maverick

De familie heeft een Instagramaccount voor de vriendjes aangemaakt, waar te zien is hoe ze samen de tijd doorbrengen in en rondom hun huis in Mooresville (North Carolina, VS). Hondenliefhebbers krijgen geen genoeg van deze bijzondere vriendschap. De teller van het account staat inmiddels op zo’n 160.000 volgers. Stipe:

“Beide honden zijn grappig en speciaal. Ze zijn ons familieplezier en vermaak.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Waiting on the rain to pass….Happy Friday #dogsofinstagram #goldensofinstagram #doggos #charlieandmav #bestfriends #goodboys

Een bericht gedeeld door Charlie And Maverick (@charlieandmav) op

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Astrid Hazekamp