Poes Dymka woont in het Siberische Novokuznetsk, waar de temperaturen in de winter tot ver onder het nulpunt zakken. Bij -20 graden viel ze uit het raam van een appartement en door de kou bevroren haar pootjes, staart en oren. Na amputatie besloot de dierenarts Dymka te helpen door 3D-pootjes voor haar te printen.

kat met 3D-pootjes
Dymka kreeg 3D-pootjes en kan weer lopen | Foto: screenshot video Vetclinika BEST/YouTube

Dymka werd in de ijzige kou op straat gevonden door een voorbijgangster, die de kat meenam naar een dierenarts. Die concludeerde dat amputatie de enige optie was voor Dymka om te overleven, al zou dat inhouden dat ze niet meer kon lopen. Daarom besloot de dierenarts om met behulp van een 3D-printer nieuwe pootjes voor de poes te maken, die operatief bij haar aangebracht werden.

In onderstaand filmpje wordt in het Russisch uitgelegd dat de pootjes met titanium aan het resterende bot werden bevestigd. Er ging een periode van 7 maanden aan vooraf voordat Dymka zich in haar lot had geschikt en dankzij de protheses weer gewoon kon rondlopen. Ze is geadopteerd door de vrouw die haar in de kou vond en daarmee het leven redde van de poes.

Het is geen alledaags gezicht, maar zolang Dymka weer een relatief normaal en gelukkig leven kan hebben zijn wij blij dat er zulke betrokken en gedreven dierenartsen zijn:

.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

.
Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel