Guardians of the Voiceless was onderweg naar een noodoproep, toen ze een jonge puppy op straat tegenkwamen die niet bewoog. Het beestje was twee weken geleden op straat terecht gekomen, was lief naar mensen toe en veroorzaakte geen problemen. Toch vonden mensen het nodig om stenen naar hem toe te gooien, net zolang tot hij bewusteloos was.

puppy
Gazi wordt gered | Foto: screenshot video Guardians of the Voiceless/Facebook

Het team was bang dat ze al te laat waren om hem te helpen, toen hij plotseling in beweging kwam. Zijn kaak en been waren gebroken, hij was ondervoed, uitgedroogd en hij leek ook nog schurft te hebben. Ze hebben hem voorzichtig opgepakt en omstanders gevraagd wat er met hem gebeurd was. Uiteindelijk vertelde een gezin over de verschrikkelijke ervaring met stenen die het jochie had ondergaan. Wat een pijn moet hij gehad hebben de afgelopen dagen. Daarbij is de hitte in de Amerikaanse plaats Columbia op dit moment ondraaglijk en had het beestje, Gazi genoemd, al dagen geen water gehad.

Geliefd en veilig
Gazi had onmiddellijk hulp nodig en dus werd hij meegenomen. Hij was ontzettend dorstig maar kon lastig drinken door zijn gebroken kaak. Daarom werd hij meteen aan een infuus gelegd en kreeg hij medicatie. Na wat hij had meegemaakt, reageerde hij verdedigend en bang als andere honden bij hem in de buurt kwamen. Wat natuurlijk niet gek is. Gaza wordt in een grote kooi gehouden tot hij zich meer vertrouwd voelt. De dierenarts zal hem nog volledig onderzoeken, maar de Guardians beloven hem in ieder geval dat ze hem geliefd en veilig zullen laten voelen.

Respect
Guardians of the Voiceless is een Amerikaanse non-profit organisatie die als hoofddoel heeft om te spreken voor dieren die dit zelf niet kunnen. Ze leren kinderen het belang van het respecteren en verzorgen van dieren, met de hoop dat dit een basis zal vormen voor de rol van de toekomstige generatie.

Bekijk hieronder de verdrietige en blije beelden van de redding van Gazi:

Bronnen: One Green Planet, Facebook ©AnimalsToday.nl Sophie Janssen