Tijdens een patrouille in Afghanistan kwamen Amerikaanse soldaten een lieve hond tegen, die werd vergezeld door maar liefst zes vrolijke, maar zeer jonge puppy’s. De moederhond was gewond aan haar pootje en liep daardoor mank.

Amerikaanse soldaten
Foto: YouCaring

De soldaten maakten zich zorgen, maar wisten niet zo goed wat zij moesten doen. Eerder hadden zij met grote regelmaat kinderen stenen zien gooien naar honden in de buurt. Ook lokale soldaten brachten, tot grote woede van de Amerikaanse soldaten, een hond groot om hem in te zetten tijdens gevechten. Eén van de soldaten raakte bijna op de vuist met een Afghaanse soldaat toen hij er achter kwam dat hij bij deze hond de oren compleet had weggesneden.

Tijdens latere patrouilles merkten de Amerikaanse soldaten op dat de moederhond steeds slechter ging lopen en haar gewonde pootje zelfs niet meer gebruikte. Nadat twee van de zes pups waren verdwenen besloten de soldaten om toch actie te ondernemen. Toen ze de moederhond met haar gevolg wilden ophalen, bleek dat de zwakste pup van de groep er ook niet meer bij was.

De soldaten hopen dat de vermiste pups door mensen mee zijn genomen naar huis, maar erg waarschijnlijk is dit niet, omdat de jonge pups hun moeder nog nodig hadden. De soldaten vrezen dat geen van de pups het zou hebben overleefd als zij niet hadden ingegrepen.

De moederhond had een diepe snee in haar poot en een oude breuk in één van haar tenen. Dankzij de hulp van de dierenreddingsorganisaties Nowzad en Guardians is het moederdier verzorgd en heelt deze wond mooi. Wel zal ze waarschijnlijk altijd een beetje mank blijven lopen, maar dit maakt volgens haar redders niet uit nu dit gecompenseerd zal worden met een overdosis aan liefde van haar nieuwe baasje: de medicus uit het Amerikaanse kamp.

Ook twee andere puppy’s zullen niks tekort komen, nu zij zullen opgroeien in de riante tuin van een andere soldaat. En voor de derde pup hebben verschillende soldaten en een moeder van één van hen zich gemeld als mogelijke adoptieouders. De soldaten hopen via een online platform voor fundraising geld in te zamelen om hun maatjes thuis te krijgen.

Bron: YouCaring ©PiepVandaag.nl Lianne Raat