Dankzij de geadopteerde Amerikaanse gezinshond Duke is het leven van een negen weken oude baby gered. Zonder het bijzondere gedrag van Duke was de baby waarschijnlijk niet meer in leven, aldus zijn dankbare baasjes.

baby
Duke | Foto: screenshot ABC News/YouTube

Duke werd, nu alweer 9 jaar geleden, uit een asiel in Connecticut (VS) gehaald door Jenna Brousseau en haar man. Daarmee gaven ze deze leuke bastaard, of naturashond, een nieuwe kans en hij werd liefdevol opgevangen als volwaardig familielid.  En wel zo dat Duke zich ook als zodanig ging gedragen.

Wakker
Negen weken na de geboorte van dochter Harper (2012) werden moeder Jenna en haar echtgenoot ’s nachts wakker door toedoen van Duke. Hij was op het bed gesprongen en maakte zoveel onrustige bewegingen dat zijn baasjes wel wakker moesten worden. Jenna wist meteen dat er iets niet in orde was:

“Hij is van zichzelf een enorm gehoorzame hond, dus dat hij dit gedrag vertoonde was op zich al heel ongewoon. Ik voelde gewoon, er is iets mis.”

De verontruste ouders gingen meteen bij hun dochtertje Harper kijken en ontdekten tot hun schrik dat ze niet meer ademde. Ze belden het noodnummer en hierdoor kon er op tijd een ambulance komen om het meisje te redden. Dankzij de beademing kwam dochter Harper er weer helemaal bovenop, en werd Duke de held van het gezin:

“Door onze Duke-dog heeft ze het gered. Als hij niet zo bang was geweest over wat er met onze dochter gebeurde was ze er niet meer geweest… Hij is de hond van mijn hart.”

Liefde
Volgens Jenna heeft het zo moeten zijn dat Duke hun hond werd, toen ze hem als een jong schoffie uit het asiel haalden. Een daad van liefde die door Duke is beloond met eeuwige trouw en waakzaamheid, als onderdeel van ‘zijn’ familie.

Bekijk een item van ABC News over adoptiehond – en familielid – Duke:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel