De oude Chester is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Er zijn maar weinig mensen die een hond onder deze omstandigheden zouden adopteren. Gelukkig besloot Nicole Elliot uit Columbus in de Amerikaanse staat Georgia, om Chester mee naar huis te nemen. Ze is van plan zijn laatste weken zo fijn mogelijk te maken.

terminaal
© Facebook Chester’s Final Journey

Over Chesters voorgeschiedenis is weinig bekend, maar in april kwam hij terecht in een asiel met een hoog dodingspercentage. Dierenwelzijnsorganisatie Animal Ark redde hem uit het asiel en ging op zoek naar iemand die Chester wilde adopteren. Nicole Elliot was dol op Chester zodra ze hem zag:

“Ik las de oproep waarin stond dat hij een hospice nodig had voor zijn laatste dagen. Daar moest ik even over nadenken. Ik besloot dat ik het aankon en dat het een bijzondere ervaring zou zijn. Het zal moeilijk zijn om hem na zo’n korte tijd te verliezen, maar de tijd die hem nog rest ga ik hem zo gelukkig mogelijk maken.”

Hoe lang Chester nog te leven heeft is niet bekend; hij heeft hartwormen en meerdere tumoren. Toch lijkt hij volgens Nicole weinig pijn te hebben en geniet hij van hun gezamenlijke ondernemingen.

“Hij is erg vrolijk en vindt het heerlijk om mijn katten te terroriseren.”

Nicole is vastbesloten Chester enorm te verwennen. In zijn laatste levensdagen ervaart Chester hoe het is om geliefd te zijn en goed verzorgd te worden. Ze zijn samen naar de dierenwinkel gegaan voor een mand, speeltjes en lekkere hapjes, hij heeft een ijsje gegeten, een wasbeurt gehad en geniet veel van rondrijden in de auto met het raam open. Nicole heeft nog veel voor hem in petto, zoals een dagje naar het strand en een verjaardagsfeestje samen met zijn vrienden bij Animal Ark.

Chester kun je volgen via Facebookpagina ‘Chester’s final journey‘. Nicole hoopt hiermee te bereiken dat meer mensen zich ontfermen over oudere asielhonden, en ze de liefde en verzorging willen geven die senioren zo hard nodig hebben.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde