Zijn voornaam doet anders vermoeden, maar de 9-jarige Hunter Mitchell is een echte dierenvriend. Toen hij het verhaal hoorde over een babyneushoorn die zijn moeder kwijt was besloot Hunter voor het jonge dier in de bres te springen en begon een inzamelingsactie.

babyneushoorn
Hunter en Osita | Foto: screenshot video World Animal News/YouTube

De babyneushoorn was door zijn moeder verlaten en niets leek erop dat de twee weer herenigd zouden worden. Na een tijdje wachten had Hunter zo’n medelijden met het neushoorntje dat hij zijn hart liet spreken en begon met een inzamelingsactie om geld bijeen te krijgen voor de opvang van het eenzame dier.

Zakgeld
Het dier was ondergebracht bij een opvang en toen Hunter dat hoorde wilde hij iets voor de jonge neushoorn doen:

“Hij zag er zo lief uit en daarom besloot ik om geld in te zamelen voor hem. Het begon allemaal met mijn eigen zakgeld, en ik vroeg ook aan vrienden om mee te helpen.”

De actie werd een succes: begin december had Hunter al 7.500 dollar bijeen gekregen. Het geld wordt gebruikt voor voedsel, bestaande uit paardenmelk. Ook is er van het geld een flinke opvangruimte gebouwd waar de jonge neushoorn veilig is.

Modderbad
Het dier heeft de naam Osita gekregen, en soms gaat Hunter bij hem op visite:

“Osita is rustig en tevreden in de opvang. Ik zorg dat hij een modderbad krijgt, geef hem de fles en we gaan samen wandelen. Ook help ik met klusjes bij de opvang.”

Hunter wil alles op alles zetten om iets voor de bescherming van neushoorns te kunnen betekenen. Hij maakt zich erg bezorgd over hun toekomst door de almaar toenemende stroperij:

“Als we nu niets doen zijn er als ik groot ben geen neushoorns meer over.”

Bekijk hieronder een kort filmpje waarin Hunter zijn verhaal vertelt:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel