In de Spaanse gemeente Valdeperdices (Zamora) zijn 36 jachthonden gered door Seprona, de natuurbeschermingsdienst van de Spaanse politie-eenheid van de Guardia Civil. De honden, onder meer galgo’s en podenco’s, werden gevonden in een buitenhuis en bevonden zich in zeer slechte omstandigheden.

jachthonden
36 jachthonden gered in Spanje | Foto: diegofornero (destino2003) Flickr via Compfight cc

Opvang Scooby diende een klacht in, waarna Seprona, samen met vrijwilligers van Scooby, naar het buitenhuis is gegaan. Scooby werd eerder door toeristen gewaarschuwd, die in de omgeving van het buitenhuis de honden hoorden blaffen en aan de hand van het geblaf begrepen dat daar iets aan de hand was. Het buitenhuis was ook in een slechte staat.

De honden leden aan ernstige ondervoeding en sommige dieren hadden wonden en vertoonden tekenen van mishandeling. Seprona en de vrijwilligers van Scooby waren getuige van hoe een uitgemergelde een dode hond zat te eten. De eigenaar van de honden is opgespoord en bekend bij Seprona. Hij is eerder aangeklaagd voor dierenmishandeling, voor het doodschieten van een jachthond na het jagen in oktober 2015.

De eigenaar van de honden ontkende dat er sprake is van mishandeling en verwaarlozing bij de 36 honden. Tegen de Spaanse media heeft hij zelfs gezegd dat hij een aanklacht zal indienen wegens het zonder toestemming binnentreden van zijn buitenhuis. Hij zal ook eisen dat de dieren aan hem worden teruggegeven.

Hieronder ziet u een video van de gevonden honden in het buitenhuis. De video bevat schokkende beelden!

De honden zijn na hun redding door dierenartsen onderzocht en behandeld. Alle dieren hadden medische verzorging nodig. Er wordt zelfs gevreesd voor het leven van enkele honden.

Scooby vraagt hulp om de 36 honden te kunnen verzorgen. De opvang zit bomvol, er zitten momenteel zo’n 500 honden in Scooby. U kunt helpen door geld te doneren aan Scooby.

Bron: La Opinión de Zamora ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer