In Thailand is een Chinese gids doodgetrapt door een boze olifant die ingezet wordt voor olifantenritjes. Dit gebeurde nadat het dier in zijn hoofd werd geslagen met een ijzeren olifantenhaak. De olifant haalde hierop uit naar een toerist. De gids trok de toerist weg en werd toen zelf door de olifant geslagen en vervolgens doodgetrapt.

doodgetrapt
Het leed dat olifantenritjes heet | Foto: Alex Valavanis/flickr

Het tragische incident vond vorige week plaats in een olifantenkamp bij Pattaya in Thailand. In het kamp kunnen toeristen op olifanten rijden, een toeristische attractie waar veel dierenleed bij komt kijken.

Omringd
De lokale politie gaf aan dat de 17-jarige olifant, genaamd Plai Uthen, omringd was door een groep Chinese toeristen toen het dier werd geslagen door zijn mahout, de olifantenverzorger, omdat hij niet doorliep. De Bangkok Post meldde echter dat een van de toeristen aan de staart van de olifant had getrokken en dat dit het dier boos had gemaakt. Maar een aantal Chinese getuigen ontkende later in interviews dat dit was gebeurd.

Tijdens het incident zaten er twee toeristen op de rug van de olifant. Het dier heeft de vrouw van het stel van zijn rug gegooid, maar de Chinese man wist zich vast te houden. Hij zag hoe de olifant de Chinese gids He met zijn slurf op de grond sloeg en hem vervolgens doodtrapte.

doodgetrapt
Olifantenhaken | Foto: muzina_shanghai/flickr

Roekeloos
Het olifantenpark heeft He’s familie 200.000 yuan (25.500 euro) ter compensatie aangeboden, maar de familie moet het aanbod nog accepteren. De Bangkok Post zegt dat Prasert Thawee-apiradeeboonsueb, eigenaar van het olifantenkamp, en mahout Au Bamrung, zijn beschuldigd van roekeloos gedrag, wat leidde tot dood en letsel. Wat er met olifant Plai zal gebeuren, is niet duidelijk.

Bron: SCMP ©AnimalsToday.nl Nadine van Wissen