Gezocht: Verhalen over de liefde Heb jij een mooi liefdesverhaal over dieren? Of misschien heb jij, of ken je iemand met, een hele speciale band met een dier? Over enkele weken is het Valentijnsdag en vanuit AnimalsToday.nl willen wij de liefde eren in al haar vormen! Dus als je een mooi verhaal over de liefde hebt, mail ons je verhaal met foto’s naar info@animalstoday.nl vóór 11 februari met als onderwerp ‘verhalen over dierenliefde’.

dierenliefde
Verhalen over dierenliefde | Foto: Pixabay

Om alvast een beetje inspiratie mee te geven delen we hier enkele korte verhalen over dierenliefde waar we eerder over schreven. Het gaat om de bijzondere verhalen tussen Ellie en Duma (een babyolifantje en een hond), en Mewie en Nandi (een kat en een neushoornjong) :

Ellie en Duma
Nadat Ellie het babyolifantje al een paar uur na de geboorte werd verstoten door zijn familie, zag het er niet goed voor hem uit. De kans op overleven is voor zo’n jong dier alleen nihil. Gelukkig vonden medewerkers van het Thula Thula Rhina-weeshuis in Zuid-Afrika het olifantje en lapten hem op.

Het weeshuis, eigenlijk bedoeld voor neushoorns, had nog wel een plek voor het olifantje. Al snel bleek dat Ellie kampte met gezondheidsproblemen en dat hij intensieve zorg nodig had. Zo had het arme dier een groot abces en een flinke infectie.

Dankzij de goede zorgen van het team van het weeshuis kwam het helemaal goed met Ellie.

Toch bleek het olifantje niet echt gelukkig. Olifanten leven in kuddeverband en zijn sociale dieren. Ondanks verwoede pogingen om het eenzame olifantje te herenigen met zijn familie, bleef het beestje alleen. Toen kwamen zijn verzorgers op het idee om haar herdershond Duma te laten kennismaken met Ellie. De twee konden het direct goed vinden met elkaar en zijn sinds de eerste kennismaking, onafscheidelijk.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Mewie en Nandi
Mewie de kat en Nandi het neushoornjong zijn vrienden. Waarom? Niemand weet het precies, maar deze twee totaal verschillende dieren hebben een bijzondere band met elkaar. Waar Nandi gaat volgt Mewie, en soms is dat ook andersom.

Het stel woont samen in The Rhino Orphanage in Zuid-Afrika, een opvang voor jonge neushoorns die het slachtoffer zijn geworden van stroperij en geen ouders meer hebben. The Rhino Orphanage wordt ondersteund door de Wild Heart Wildlife Foundation (WHWF).

Mewie de kat werd als kitten liefdevol opgenomen door Jamie Traynor, die in het dagelijks leven voor de neushoornjongen zorgt. Mewie is net een hondje, want hij volgt Jamie overal in de neushoornopvang.

Bekijk hier een filmpje dat hun bijzondere vriendschap toont.

vrienden
Mewie en Nandi aan de wandel | Foto: screenshot video Wild Heart Wildlife Foundation/Facebook 

@AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer