Monroe County Sherrif’s Office in Florida heeft een gevangenis beschikbaar gesteld voor de opvang van dieren tijdens orkaan Irma. Paardjes, slangen, alligators en zelfs een luiaard wonen nu tijdelijk in gevangeniscellen op Stock Island, in de Florida Keys.

gevangenis
Monroe County Sheriffs Office Animal Farm

Nadat de Nederlandse eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten, maar ook de Bahamas en Cuba werden verwoest door Irma, raasde de orkaan in de categorie 4 over Florida, en met name de Florida Keys. Mensen ontvluchtten massaal hun huizen. Er vielen in de Verenigde Staten zes doden. In het Caribisch gebied ligt dat aantal nog veel hoger: zo’n 40 mensen stierven tijdens of na orkaan Irma, waarvan minstens 10 op Cuba.

Maar niet alleen mensen zijn de dupe van dit natuurgeweld. Hoe groot het aantal dierslachtoffers is, is niet bekend. Maar dieren die in de Monroe County Sherrif’s Office Animal Farm wonen hebben geluk gehad. Zij werden geëvacueerd naar de gevangenis, waar ze konden schuilen voor het noodweer. De 426 gevangenen werden overgebracht naar een andere gevangenis in Palm Beach County.

Monroe County Sheriffs Office Animal Farm

De Monroe County Sherrif’s Office Animal Farm is het thuis van maar liefst 250 dieren, die in het verleden zijn achtergelaten, mishandeld en in beslag genomen. Hier mogen ze de rest van hun leven slijten. Er wonen onder andere paarden, een stier, varkens, geiten, schapen, konijnen, alligators, tropische vogels, luiaards, een emoe, schildpadden en slangen.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Een aantal van deze dieren wordt gebruikt om gevangenen in Stock Island Detention Center te leren hoe met dieren om te gaan en hoe ze te verzorgen, zodat ze die kennis hopelijk in hun leven zullen toepassen, nadat ze hun straf hebben uitgezeten.

Wanneer zowel de dieren als de gevangenen weer worden teruggebracht naar hun eigen onderkomen, is nog niet bekend.

Monroe County Sheriffs Office Animal Farm

Bron: ABC News ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor