De branden die gisterennacht woedden in meerdere dierenverblijven in safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek hebben aan tien dieren het leven gekost. Twee koedoes en acht impala’s overleefden het vuur niet. Volgens de politie is er sprake van brandstichting en daarom is de hulp van het publiek ingeroepen om te de dader(s) te achterhalen.

Beekse Bergen
Brandstichting kost 10 dieren het leven in safaripark Beekse Bergen | Foto: screenshot video Omroep Brabant/YouTube

De politie is er zeker van dat de branden zijn aangestoken, want naast de stal van de koedoes en impala’s was er ook brand in de lege verblijven van de cheeta’s en de nijlgaus, een Indiase antilopesoort. Deze verblijven bevinden zich echter op afstand van de stal waarin de koedoes en impala’s zich bevonden, waardoor er alleen maar sprake kan zijn van brandstichting.

Beekse Bergen
Foto: screenshot video Omroep Brabant/YouTube

Op Twitter heeft de politie van Tilburg een oproep geplaatst in de hoop dat mensen meer weten over de dader(s) van deze laffe daad:
.


.

Wie weet iets over de brandstichting in Beekse Bergen?

De politie vraagt mensen die meer weten over deze brandstichting in safaripark Beekse Bergen om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0900-7000. Mocht je om wat voor reden dan ook niet via deze opties de politie willen informeren dan kun je ook contact met ons opnemen via redactie@animalsoday.nl. Wij garanderen je privacy en zorgen dat je informatie toch op de juiste plek terechtkomt.

Beekse Bergen
Foto: screenshot video Omroep Brabant/YouTube

Omroep Brabant maakte onderstaande reportage over de brand. Het park is sinds twee weken gesloten voor het publiek vanwege de coronacrisis.
.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
.
Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel