Het zijn moeilijke tijden door de uitbraak van het COVID-19 virus. Maar ondanks alle slechte berichten zijn er ook hoopvolle en hartverwarmende initiatieven. Vandaag delen we een mooi verhaal uit Spanje. In Madrid is het opvangcentrum El Refugio met een campagne gestart op coronapatiënten te helpen met hun huisdieren.

huisdieren
Opvangcentrum Madrid redt huisdieren van coronapatiënten | Foto: Pixabay

Als mensen geïnfecteerd zijn met het coronavirus en in het ziekenhuis belanden, kunnen ze contact opnemen met El Refugio om een tijdelijke woonplek voor hun huisdieren te regelen. De campagne is bedoeld om te voorkomen dat honden en katten alleen thuis achterblijven als coronapatiënten opgenomen moeten worden. Nacho Paunero, voorzitter van El Refugio:

“Het maakt ons heel gelukkig om hulp te kunnen bieden nu dat deze pandemie ons op de proef stelt. We moeten elkaar helpen, iedereen op zijn eigen manier, aan wie dan ook, we zullen het allemaal nodig hebben.”

Een echtpaar uit Madrid dat met spoed in het ziekenhuis belandde na besmetting met het coronavirus vroeg hulp aan El Refugio. Hun twee honden waren alleen achterbleven in hun huis. Ze maakten zich ernstige zorgen om het welzijn van hun dieren. Niemand anders kon op dat moment voor de honden zorgen. El Refugio bood uitkomst en redde Toy en Pino, van respectievelijk vier en tien jaar oud. Ze verblijven nu in het opvangcentrum tot hun eigenaren uit het ziekenhuis worden ontslagen en weer voor ze kunnen zorgen.

Spanje wordt zwaar getroffen voor de uitbraak van het coronavirus. Inmiddels zijn er meer dan 4.000 mensen overleden en 56.000 besmet met het COVID-19 virus. De regio Madrid telt het hoogste aantal doden en geïnfecteerden in Spanje. Door de strenge lockdown mogen mensen nauwelijks de straat op. Ook raakten veel mensen hun baan kwijt. El Refugio biedt sinds kort ook de mogelijkheid voor gratis dierenartsconsulten voor werklozen.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer