Aanvankelijk werd dit ouderloze vosje aangezien voor een babywasbeer. Het kleintje is in Ontario, Canada, tijdens ijzige kou in een voortuin gevonden en naar Procyon Wildlife Centre gebracht. Het vosje groeide uit tot een respectabele vos en kon samen met een andere vos succesvol uitgezet worden.

vosje
Talitha | Foto: screenshot video The Dodo/YouTube

In onderstaande video wordt het verhaal verteld over Talitha, zoals het vosje genoemd werd. Toen het gevonden werd was het buiten een ijzige boel en er lag sneeuw. Waarom het kleintje in z’n uppie ronddoolde was een raadsel, maar de kans op overleven was nihil. In de opvang krijgt Talitha een maatje en samen worden ze uiteindelijk losgelaten in het wild.

Van vosje tot vos

Vanaf het vinden in de voortuin tot het hoogtepunt dat het dier volgroeid is en vrijgelaten wordt is vastgelegd. En hoewel ze er lief en knuffelig uitzien: vossen zijn geen huisdieren. Zodra ze doorhebben dat de vrijheid voor ze ligt gaan ze ervandoor, de mensen ontvluchtend. En dat is voor de meeste dieren het verstandigste om te doen: de mens ontvluchten.
.

.
Ook wasberen zijn van harte welkom in de opvang van Procyon Wildlife Centre in Ontario, dat als doel heeft om wilde dieren in nood op te vangen en te rehabiliteren in de vrije natuur:
.

.
Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.