Goed nieuws op het front van stierenvechten: drie gemeenten in Peru en Mexico hebben zich tot anti-stierenvechtengemeente verklaard. Concepción is de eerste anti-stierenvechtengemeente in Peru; Junín de tweede in ditzelfde land; en Teocelo is de eerste anti-stierenvechtengemeente in Mexico.

stierenvechten
Stierenvechten in Puebla, Mexico
Foto: WikiMedia Commons

In Concepción, Peru, heeft de gemeenteraad eind juni besloten om geen stierengevechten meer toe te staan in haar gemeente. Volgens de burgemeester, Dr. Jesús Chipana, zal de stierenvechtarena vanaf heden gebruikt worden voor culturele en artistieke evenementen die het leven eren.

In het Peruaanse Junín zullen vanaf 2013 geen stierengevechten meer georganiseerd mogen worden. De burgemeester, Luis Solórzano Talaverano, stelt dat dit voorstel al in behandeling is in de gemeente.

En in Teocelo, in de staat Veracruz in Mexico, worden het stierenvechten, de stierenrennen en andere soorten evenementen waarin dieren mishandeld worden, verboden. Volgens het hoofd van de gemeente, Cristian Horacio Teczon Viccon, zullen evenementen georganiseerd worden die wél cultuur en kunst promoten en géén geweld, zoals het geval is bij het stierenvechten.

In alle 8 stierenvechtlanden die de wereld telt, heeft nu minimaal één gemeente zich uitgeroepen tegen het stierenvechten. Hiermee is het mooie aantal van 103 anti-stierenvechtgemeenten wereldwijd bereikt! Uiteraard is dit nog niet genoeg. PiepVandaag is van mening dat het barbaarse stierenvechten wereldwijd verboden moet worden.

Klik hier om de lijst van anti-stierenvechtgemeenten op wereldniveau te zien.

Bron ©PiepVandaag.nl