Een baby-egel in het Engelse Winchester werd onlangs vreselijk mishandeld in een park. Om de nek van het diertje waren tiewraps gebonden. De dierenbeulen hadden haar voor dood achtergelaten.

baby-egel
Dierenbeulen bonden tiewraps om de nek van de baby-egel | © Vets Now

Het is onbegrijpelijk wat mensen bezielt om dieren bewust pijn te doen. Een egeltje in Engeland heeft de aanval van een stel dierenbeulen slechts ternauwernood overleeft. Ze werd gemarteld en kreeg tiewraps strak om haar nek gebonden. Ze werd achtergelaten om te sterven.

Gelukkig vond iemand het mishandelde diertje in het park en bracht het direct naar de spoeddienst van een veterinaire kliniek. De aanwezige dierenartsen en assistenten waren diep geschokt toen ze het onfortuinlijke egeltje zagen, en realiseerden zich direct dat ze vreselijk veel pijn had geleden.

Amy Kneller, werkzaam bij de dierenkliniek Vets Now, vertelde aan nieuwsblad Metro dat het duidelijk was dat de tiewraps bewust waren omgedaan. Het egeltje was hier niet per ongeluk in verstrikt geraakt.

“Gelukkig heb ik niet veel bewuste daden van wreedheid meegemaakt in mijn loopbaan. Maar ik was geschokt door wat deze jonge egel is aangedaan. De verwondingen die ze heeft opgelopen zijn vergelijkbaar met een wond door een kattenbandje en moeten heel pijnlijk zijn geweest.”

Het egeltje heeft de naam Valerie gekregen. In eerste instantie waren de dierenartsen niet zeker of ze het zou redden, maar ze hebben er alles aan gedaan om haar te helpen. Haar nare wonden werden behandeld met een honingverband en desinfecterend middel, waarna ze een infuus kreeg, pijnstillers en antibiotica. Valerie herstelt zowaar goed. Ze zal echter niet meer voor de winter worden uitgezet, want ze heeft onvoldoende kunnen opvetten voor de winterslaap.

Tijdens haar herstel verblijft Valerie bij een van de dierenartsen, die haar heeft behandeld.

Medewerkers van de Britse egelbescherming (British Hedgehog Preservation Society) waren ontzet toen ze hoorden over de mishandeling van egeltje Valerie. Fay Vass:

“De pijn en angst die dit arme diertje heeft moeten doorstaan door dierenbeulen is ongelofelijk. Gelukkig is ze nu veilig en krijgt ze de verzorging die ze nodig heeft.”

Bron: Metro ©Animals Today Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.