Kalf Pixie kwam met kromme poten ter wereld op een melkveebedrijf in Australië. Zoals gebruikelijk is in de zuivelindustrie, werd ze kort na de geboorte bij haar moeder weggehaald. Omdat ze duidelijk niet robuust genoeg was om als melkkoe op de boerderij te blijven zou ze, nog maar vijf dagen oud, samen met pasgeboren stiertjes worden afgevoerd om in het slachthuis te eindigen. Maar wonder boven wonder is haar misvorming haar redding geworden.

Pixie - misvormd kalfje
Pixie werd geboren met kromme poten | Foto: Edgar’s Mission

Pixie laten slachten kon de boer blijkbaar niet over zijn hart verkrijgen, en besloten werd een goed huis voor haar te vinden. Zo werd dierenopvang Edgar’s Mission ingeschakeld, waar men goed moest nadenken of het zou lukken het kalfje te verzorgen:

“Een gehandicapt kalf van dertig kilo verzorgen lukt nog wel, maar een gehandicapte volwassen koe van vijfhonderd kilo is een ander verhaal. Omdat we zagen hoe levenslustig Pixie was en ons team haar graag wilde helpen besloten we ja te zeggen.”

Pixie - misvormd kalfje
Kalfje Pixie | Foto: Edgar’s Mission

Toch moesten de medewerkers even slikken toen het vijf weken oude Jersey kalfje aan kwam. Haar misvorming was zeer ernstig. Dagelijks werden oefeningen gedaan om haar voorpoten te strekken. Pixie is een jong dier dat graag wil spelen en springen, maar haar lichaam werkte niet mee.

Pam Ahern, oprichter van Edgar’s Mission:

“Ze snapt niet waarom haar poten niet deden wat ze zouden moeten doen.”

Pixie kreeg een paar spalken om haar voorpoten, maar helaas werkten deze niet voldoende. Inmiddels is ze daarom geopereerd en is haar kans op een goed leven enorm gestegen. Ze geniet van alle aandacht en knuffels en is, ondanks haar slechte start in het leven, duidelijk een heel tevreden kalfje.

Pixie - misvormd kalfje
Pixie werd geholpen | Foto: Edgar’s Mission
Pixie - misvormd kalfje
En is nu heel tevreden! | Foto: Edgar’s Mission

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde