Uit naam van religie worden vandaag en morgen naar schatting zeker een kwart miljoen dieren geofferd tijdens het beruchte Gadhimai festival, dat iedere vijf jaar plaatsvindt in een klein dorpje in het Nepalese district Bara. Sommige schattingen spreken zelfs over een half miljoen dieren. Geiten, buffelstieren, varkens, kippen, duiven, eenden en witte muizen zullen op een wrede manier worden afgeslacht als offer aan de Hindoegodin van de macht, Gadhimai.

Gadhimai festival
Dieren worden onthoofd met enorme zwaarden | Foto Credit: rpb1001 via Compfight cc

Ondanks massaal internationaal protest gaat het festival in Nepal, dicht tegen de grens van India, gewoon door en zijn er inmiddels vele belangstellenden naar het dorpje Bariryapur getrokken om bij het ritueel te zijn of actief mee te doen aan de slachtpartijen.

Protest

Het Indiase hooggerechtshof verbood de export van dieren naar Nepal al eerder uit protest en beroemdheden als Brigitte Bardot en Joanna Lumley hebben hun invloed proberen aan te wenden bij de president van Nepal, maar het heeft tot niets geleid. Bardot richtte in een open brief het woord aan de president en eiste een verbod op “de grootste collectieve opoffering van dieren ter wereld”. Bardot:

“De wereld zal wederom met afschuw en wanhoop toezien hoe naar schatting 250.000 geiten, buffelstieren, varkens, kippen, duiven, eenden en witte muizen wreed worden geofferd gedurende twee dagen.”

“Ik kan me maar moeilijk voorstellen dat de godin Gadhimai zich verheugt in de opoffering van onschuldige wezens en daartoe dergelijke wreedheden belonen zou met voorspoed.”

Het was tegen dovemansoren gericht.

CIWF

Het CIWF heeft ook maandenlang in samenwerking met andere dierenbeschermingsorganisaties getracht het tij te keren, maar zonder resultaat. Inmiddels is de organisatie met Joanna Lumley als frontvrouwe een petitie-actie gestart om te bewerkstelligen dat de slachtpartijen van het Gadhimai-festival nooit meer zullen plaatsvinden.

De petitie is hier te vinden

Bronnen: Digitaljournal.comYahooNewsDigest.com en TheGuardian.com ©PiepVandaag.nl