Advocaten in Engeland dragen naast een toga al eeuwenlang een pruik in de rechtbank. Die pruik was tot voor kort altijd van paardenhaar gemaakt. Advocaat Samuel March heeft daar verandering in gebracht. Hij bracht een kleine partij plantaardige pruiken gemaakt van hennep op de markt. 

pruik
Engelse advocaten ruilen pruik van paardenhaar in voor diervriendelijke variant | Foto: Nik Shuliahin op Unsplash

Het uitrollen van de diervriendelijke pruiken bevindt zich nog in een testfase. Samuel March wil eerst zien of de pruiken sterk genoeg zijn voordat hij een grote hoeveelheid laat maken. March:

“Hennep is taai materiaal, dus ik verwacht niet dat er problemen zullen zijn, maar er is altijd een risico wanneer je de eerste in de wereld bent om iets te proberen. Door ze hier in het Verenigd Koninkrijk op deze schaal en in deze prijsklasse te maken, is mijn markt grotendeels beperkt tot veganistische advocaten, wat een kleine markt is – maar wel een markt waaraan ik van plan ben te blijven verkopen.”

Diervriendelijke pruik

De eerste partij pruiken heeft March verkocht via social media en mond-tot-mond-reclame. De pruiken zijn vanaf nu ook te koop bij Ivy & Normanton, de eerste winkel in het Verenigd Koninkrijk die zich specifiek richt op kleding voor vrouwelijke juristen. 

Samuel March onthulde zijn plannen voor het maken van een diervriendelijke pruik een klein jaar geleden op social media.

“Het prototype is gearriveerd. Dit is ’s werelds eerste henneppruik voor advocaten. 0 procent paardenhaar, 100 procent veganistisch vriendelijk.”

 

Een jaar geleden voorspelde March dat zijn pruik binnen enkele jaren de norm zou zijn in de rechtszalen. Laten we hopen dat zijn diervriendelijke pruik alle pruiken van paardenhaar vervangt. 

Samuel March draagt niet alleen een diervriendelijke pruik, hij komt in de rechtszaal ook op voor dieren. Hij werkt voor Advocates for Animals, het eerste en grootste advocatenkantoor in het Verenigd Koninkrijk dat zich heeft gespecialiseerd in het beschermen van dieren. 

Bron:

©AnimalsToday.nl Lianne Raat