Na onze oproep om liefdesverhalen in te sturen voor de Valentijnsweek, ontvingen we hartverwarmende berichten over dierenvriendschappen. Organisatie Zwerfkat in Nood uit Belgisch Limburg vertelde juist over de hereniging tussen de oude Dikke en zijn baasjes, die hun kat waren kwijtgeraakt en daar veel verdriet van hadden. Wonder boven wonder vonden ze elkaar terug!

emotioneel
© VZW Zwerfkat in Nood

Eind november werd kat Wilson meer dood dan levend in een kelder gevonden, hij was ernstig verzwakt en kon niet meer op zijn pootjes staan. Gelukkig werd Zwerfkat in Nood ingeschakeld:

“Wilson was vel over been, we brachten hem met hoge spoed naar onze dierenarts. Onze arts zag het somber in, maar natuurlijk kreeg Wilson het voordeel van de twijfel, alles voor deze zachtaardige knul. Het ging nog slechter… Hup aan het infuus, rode lamp erop en bloed afnemen. Na twee dagen infuus was hij wel wat verbeterd, hij at al zelf en ook drinken ging beter. En nu komt het…. in het dorpje Kanne zag iemand een flyer aan de boom geprikt:

“Wij zijn op zoek naar onze kater. Hij is vermoedelijk verdwaald toen we gingen verhuizen. Hij is al erg oud, ziek en een beetje doof. Ik zou jullie vriendelijk willen vragen om te kijken naar deze kat, zodat ik mijn 18-jarige kat een rustig afscheid kan geven.”

De kater op de flyerfoto leek sprekend op de kat die Zwerfkat in Nood had opgevangen en die de naam Wilson had gekregen.

“We namen snel contact op, de mensen konden hun oren niet geloven:-) Later werd hen de foto van Wilson getoond. Ja…dit was hun Dikke! Het was hun doodgewaande lieveling, YES!! Ze hadden hem zelfs al als kitten, dus 18 jaar lief en leed met elkaar gedeeld. Dikke was maar liefst 1 maand vermist. Hoe machtig mooi…tranen van ontroering. Ook onze dierenarts kon het niet geloven. Helaas heeft Dikke een kankergezwel aan de lever, zijn hartje is niet meer zo goed en hij heeft tevens huidkanker. Opereren was zinloos, daarom wilden ze hem nog korte tijd koesteren…”

“Hoe mooi is dan de hereniging! Deze was erg emotioneel, Dikke herkende zijn baasjes meteen en dan staat alles even stil en is het van elkaar genieten… Dag lieve jongen het ga je goed, we zijn zo blij voor jou. Hopelijk mogen jullie saampjes nog heel lang van elkaar genieten, X.”

©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde