Nininta is een jong en doof geboren dwergzijdeaapje, die in de steek is gelaten door haar ouders. Zij woont in het opvangcentrum van de Rare Species Conservatory Foundation in de Amerikaanse staat Florida. Nininta kon wel wat extra liefde en aandacht gebruiken en daarom kreeg zij van de verzorgers van de RSCF een heerlijke massage met een tandenborstel, waar ze duidelijk van geniet. 

dwergzijdeaapje
Still YouTube

Dwergzijdeaapjes of dwergoeistiti komen voor in Zuid-Amerika en worden ongeveer 16 cm groot met daarbij een gewicht van ongeveer 150 gram. Het is de kleinste apensoort ter wereld en een gemakkelijke prooi voor katachtigen, roofvogels en slangen. Deze diersoort heeft het lastig vanwege het schattige uiterlijk en komen hierdoor regelmatig in de illegale (huis)dierenhandel terecht. Waar ze, net als alle andere aapsoorten, absoluut niet geschikt voor zijn.

Dankzij de Rare Species Conservatory Foundation krijgt Nininta de speciale zorg die ze nodig heeft en kunnen wij meegenieten van haar fijne tandenborstelmassages.

Bekijk hieronder een video van Nininta die een massage krijgt;

Bron: One Green Planet ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk