Duizenden biggen zijn vanochtend om het leven gekomen tijdens een stalbrand in het Brabantse Heusden. Het is nog niet duidelijk hoeveel van de 8.000 varkens die op het bedrijf worden gehouden zijn verbrand. Volgens het Eindhovens Dagblad zijn in ieder geval 4.000 dieren dood.

Heusden
Stalbrand Heusden 23 10 2018 | Foto: screenshot video Omroep Brabant/YouTube

De brandweer probeert op dit moment met man en macht te voorkomen dat de vlammen overslaan naar de andere stallen op het terrein. Zo worden er twee hoogwerkers blusvoertuigen ingezet en de brandweer probeert watercontainers met extra bluswater op de locatie te krijgen.


Stinkende rook
Bij de brand komt veel stinkende zwarte rook vrij die tot ver in de omtrek te zien en te ruiken is. Onderstaande beelden op YouTube zijn geplaatst door Omroep Brabant:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
 

Fatale branden
Het is de zoveelste tragische stalbrand. In augustus van dit jaar kon aan de lange rij van fatale stalbranden het Gelderse Didam worden toegevoegd: 2.500 varkens verbrandden levend:

Stalbrand Didam: 2.500 varkens dood

 

Kwart miljoen
Vorig jaar kwamen 229.000 dieren om het leven door stalbranden, ruim een kwart miljoen. Dit jaar staat de teller op 97.000 dieren die levend verbrand zijn, zo blijkt uit cijfers van Wakker Dier.

Bronnen:

©AnimalsToday.nlWord nu maandelijks donateur en ontvang de prachtige kalender van varken Sam in de bus

Word donateur