Twee mannen zijn aangehouden in verband met de gruwelijke moord op een hond die op 3 juni 2021 plaatsvond in Zwolle. Het dier was met de poten bij elkaar gebonden met tiewraps en in het Zwolle-IJsselkanaal gedumpt.

zwolle
Dubbele aanhouding wegens dode hond met vastgebonden poten in Zwolle | Foto: Politie

Een jaar na het verschrikkelijke voorval is op zondag 29 mei 2022 een 53-jarige man opgepakt op verdenking van de moord op de Zwolse hond, eveneens als een 37-jarige man op verdenking van nalatigheid van hulpverlening aan een dier in nood. Naar alle waarschijnlijkheid is het dier om het leven gebracht door verdrinking. Het was met de poten bijeengebonden met kabelbinders en vermoedelijk levend in het water gegooid, waardoor de hond verdronk.

Waardig afscheid

Dierencrematorium Veenrust in Vriezenveen en de politie van Zwolle gunden de gedode hond een waardig afscheid. Veenrust en de politie hebben daarom het dier een liefdevol afscheid geschonken. De crematie werd bovendien kosteloos uitgevoerd.

Afgelopen zondag heeft de politie na het ontvangen van een anonieme tip over de mogelijke daders, eindelijk twee verdachten kunnen arresteren. Na verhoor zijn zij vrijgelaten, maar ze worden nog steeds als verdachten beschouwd. Beide mannen komen uit Zwolle. Ten slotte is het nog onbekend of een van hen ook de eigenaar van het slachtoffer is.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Jennie Cools