Meer nieuws over onbemande luchtvaartuigen, ook wel ‘drones’ genoemd. Eerder schreef PiepVandaag.nl al over deze surveillancesystemen die worden ingezet om bijvoorbeeld stropers te identificeren. De drones zijn namelijk uitgerust met camera’s waardoor illegale praktijken gemakkelijk vastgelegd en onderzocht kunnen worden.

Roofvogel - drones
Is het een vogel…? | Foto: Wikimedia Commons

Tot voor kort zagen drones er vaak uit als kleine vliegtuigjes waardoor het voor gefilmde personen snel duidelijk was dat ze werden bekeken. Ook maakten de drones geluid tijdens het vliegen. Maar de Spaanse fabrikant EXPAL heeft nu een nieuw soort drone ontwikkeld. Dit onbemande vliegtuigje met de naam SHEPHERD-MIL bezit een geluidsloze motor en oogt als een roofvogel in zweefvlucht.

Met functies als camera en geolocatie systeem aan boord is de drone ontwikkeld om vanuit de lucht toezicht te houden op bijvoorbeeld drugstransporten, hulp te bieden aan de brandweer en vogels weg te houden van vliegvelden.

Kijk je dus naar de lucht en zie je een vogel vliegen, dan kan het net zo goed deze geavanceerde drone zijn die met zijn camera alles in zijn vizier registreert. Misschien in de toekomst ook illegale stropers.

Bron ©PiepVandaag.nl Brechje van Otterdijk