Aan de Turks-Bulgaarse grens zijn vier veetransporten aangetroffen die zwangere koeien vanuit Duitsland vervoerden. De dieren waren er zeer slecht aan toe. Drie koeien zijn inmiddels al overleden. Twee dieren stierven tijdens het transport en een tijdens het wachten aan de grens. Ook de ongeboren kalveren overleefden de erbarmelijke reis niet. Dat heeft Eyes on Animals (EonA) laten weten op haar Facebookpagina.

koeien
Foto: Eyes on Animalsft

De Turks-Bulgaarse veterinaire dienst heeft Animal Welfare Foundation (AWF) en EonA laten weten dat alle dieren uitgedroogd waren en niet de verplichte rust- en drinkpauze kregen tijdens hun lange reis door de EU. Het plafond van één van de trucks zat vol met bloedvlekken – de runderen hadden niet voldoende stahoogte en schuurden tijdens hun reis met hun rug tegen het dak, wat open wonden tot gevolg had.

Een team van AWF was aan het werk in Bulgarije en is onmiddellijk naar de grens gereden, om met de veearts over dit incident te overleggen. Er wordt op dit moment gewerkt aan een officiële klacht tegen Duitse autoriteiten, die dit transport hebben toegestaan, en tegen de Poolse transporteur. Zonder teams van onder andere Eyes on Animals, die regelmatig aan de grens werken, kunnen dit soort vreselijke transporten, een ware lijdensweg voor de dieren, vaker ongezien plaatsvinden. Eyes on Animals hoopt dit najaar weer een team inspecteurs op pad te kunnen sturen. Wilt je deze inspectie steunen door een donatie te doen voor de reiskosten die hieraan verbonden zijn, klik dan hier!

©PiepVandaag.nl