Dorpsbewoners in Newfoundland hebben een groep dolfijnen, die door ijs waren ingesloten, gered. De dieren kwamen vast te zitten in het ondiepe water in Trinity Bay, doordat het groeiende ijs steeds dichterbij land kwam. De dieren hadden geen enkele kans tot ontsnappen.

Dolfijnen
Dorpsbewoners Newfoundland redden door ijs ingesloten dolfijnen | Foto: Gregory “Slobirdr” Smith/flickr

Bezorgde dorpsbewoners kwamen naar de haven, waar de dolfijnen zaten ingesloten, toe en alarmeerden brandweercommandant Stanley Legge, om te vragen of hij zijn apparatuur kon gebruiken om een doorgang naar zee voor de dolfijnen te creëren.

Legge plaatste een graafmachine zo dicht mogelijk bij het water en haalde zo grote stukken ijs uit de haven. Toen er een groot gedeelte van het ijs uit de haven was verwijderd, kwamen andere mensen in actie: ze pakten hun boten en maakten de doorgang naar zee af.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Toen al het harde werk was gedaan, kon de groep dolfijnen weer veilig naar open water zwemmen. Toeschouwers luicheten en applaudiseerden, toen de dieren weer terugkeerden naar zee.

Staley Legge tegen ABC:

“De missie is geslaagd. We hebben iets goeds gedaan voor de natuur vandaag en veel mensen voelen zich geruster, nu de dolfijnen weg hebben kunnen zwemmen.”

Bron: Good News Network ©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor