Lof voor inwoners van de Thaise gemeente Kaeng Hang Maeo, die vrijdagnacht intensief hebben samengewerkt om een babyolifantje te redden dat in een 3 meter diepe put was getuimeld.

babyolifantje
Foto: YouTube video still

Rond 2 uur ’s nachts betrad een kudde van zo’n 40 olifanten, waarschijnlijk op zoek naar voedsel, een rubberplantage in het gebied. Toen inwoners midden in de nacht gealarmeerd werden door de angstige noodkreten van de dieren schoten ze direct te hulp. Terwijl het eenjarige olifantje vocht om niet te verdrinken in de modderige put, werd er een graafmachine ingezet om het diertje uit te kunnen graven.

Tot overmaat van ramp raakte de geagiteerde moeder onderwijl verstrikt in de elektrische omheining van de plantage en stortte, verdoofd door de schok, in elkaar. Toeschouwers schakelden daarop de stroom uit waarna zij zich gelukkig snel herstelde. Dankzij de onvermoeibare inzet van de betrokken inwoners kon het olifantenkalf, zo’n 3 uren nadat het vast kwam te zitten, uit zijn benarde positie worden bevrijd en met zijn moeder worden herenigd. Geschrokken van het incident maakten de twee zich na de reddingsactie gauw uit de voeten en verdwenen ze de bossen in.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

In het noordwesten van de provincie Chantaburi is een grote kudde wilde olifanten gevestigd. De dieren overvallen regelmatig lokale boerderijen, eten de gewassen en beschadigen de plantages. In een poging hun landerijen hiertegen te beschermen maken veel boeren gebruik van elektrische omheining. Echter, het respect dat zij hebben voor deze dieren blijkt uit deze respectabele reddingsactie.

Bronnen: Global News, Fox 13 ©AnimalsToday Rianne Kingma