Lapjeskat Patches, waarvan werd gedacht dat hij was omgekomen tijdens de modderstromen in Santa Barbara (VS) in 2018, is na drie jaar teruggekeerd en is in goede doen!

Doodgewaande kat Patches keert na drie jaar terug
Miauw! | Foto: ASAP Animal Shelter Assistance Program/Facebook

Patches verdween in januari 2018 tijdens modderstromen die een deel van het huis waar hij woonde verwoestte. Zijn eigenaar Josie Gower en 22 andere inwoners van Santa Barbara hebben deze ramp niet overleefd. Haar partner Norm Borgatello kwam wel levend uit de modderstroom. Gower’s geliefden dachten dat de kat ook was verdwenen. Gower’s dochter Briana Haigh zegt tegen NPR:

“We hadden de hoop verloren. De katten van mijn moeder sliepen in de garage, die tijdens de ramp was verwoest.”

Doodgewaande kat Patches keert na drie jaar terug
Foto: ASAP Animal Shelter Assistance Program/Facebook

Emotionele hereniging

Nadat de kat een tijdje door de straten zwierf, belandde hij bij het Animal Shelter Assistance Program. Doordat de kat was gechipt op naam van Gower kon het personeel van het opvangcentrum contact opnemen met haar dochter Haigh. Nadat het opvangcentrum Haigh had gesproken kon zij het bijzondere nieuws aan Borgatello vertellen. Toen zij herenigd werden tijdens oudjaarsavond herkende Patches Borgatello direct. Asielmedewerker Becky Morrill was aanwezig bij dit moment:

“Het is ons een groot mysterie waar Patches de afgelopen drie jaar is geweest. Ik denk dat we allemaal een beetje in tranen waren. Het was een geweldig moment en toch ook heel aangrijpend, want het is zowel een prachtige hereniging als een herinnering aan een vreselijk verlies voor Norm.”

Doodgewaande kat Patches keert na drie jaar terug
Foto: ASAP Animal Shelter Assistance Program/Facebook

Terugkeer Patches ‘berichtje van mam’

Haigh zegt dat de terugkeer van Patches vlak voor de driejarige sterfdag van haar moeder als een bericht uit de hemel voelde:

“Het is fijn om te horen dat je na al die jaren een beetje vreugde kunt halen uit iets dat heel gruwelijk was. Ik denk dat dit het hart een beetje verwarmt. Ik weet dat mijn moeder heel gelukkig zou zijn. Het lijkt bijna wel een berichtje van mam.”

Doodgewaande kat Patches keert na drie jaar terug

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Jane Sauer