Een maand geleden op 23 februari schreef ik over de verwaarloosde paarden in Deurne. In tegenstelling tot de NVWA die destijds aangaf geen overtredingen te hebben aangetroffen bij de familie maak ik mij ernstige zorgen over de omstandigheden waarin deze paarden moeten leven. En dat deze zorgen terecht zijn, blijkt wel uit onderstaande foto die dit weekend is gemaakt van een uitgemergeld dood paard dat in het weiland van de familie lag.

uitgemergeld paard
Een uitgemergeld paard in de weide van de beruchte familie in Deurne | Foto: ©AnimalsToday

De paarden staan bij een familie die in 2008 is veroordeeld wegens ernstige dierenmishandeling. Ze kregen een gevangenisstraf, werkstraf en boetes. De dochter des huizes had een illegale hondenfokkerij en verkocht de vaak zieke dieren met valse paspoorten. Een van de zoons heeft 2 weken in de gevangenis doorgebracht omdat hij een dood kalf als voer bij de honden in hun hok had gegooid. Ook werden er door de familie zelf keizersneden uitgevoerd bij dikbilkoeien
Overigens werd de familie volgens een artikel dat ik vond van Omroep Brabant al veel vaker veroordeeld omdat ze niet goed voor hun dieren zorgden.

Omdat we in Nederland nog steeds geen houdverbod hebben is het nu dus mogelijk dat deze mensen gewoon weer dieren houden. Onder andere zo’n 15 paarden.

Uiteraard heb ik zaterdag melding gedaan bij de dierenpolitie en de NVWA en omdat ik het niet kan loslaten gisteren weer gebeld. Er is twee keer een inspecteur langs geweest met een dierenarts. Volgens de medewerker van de NVWA zou het om een zeer ernstige zaak gaan. Ik heb mijn zorgen nogmaals uitgesproken. Het dode paard lag gistermiddag onder een zeil aan de weg om opgehaald te worden voor destructie maar is er autopsie gepleegd om vast te stellen waar het dier aan overleden is?

De medewerker van de NVWA benadrukte dat dit paard niet in vergetelheid zal raken.

Het zal mij benieuwen want van het idee dat er bij deze familie nog zoveel dieren staan, word ik letterlijk onpasselijk.

Hieronder de sprekende foto’s van een maand geleden.

Deurne
Foto: ©PiepVandaag.nl
Deurne
De paarden zijn uitgemergeld | Foto: ©PiepVandaag.nl
Deurne
Foto: ©PiepVandaag.nl
Deurne
De open mestopslag | Foto: ©PiepVandaag.nl
Deurne
Foto: ©PiepVandaag.nl

©AnimalsToday Karen Soeters