Afgelopen zaterdagochtend deed een voorbijganger van dierenwinkel Pets Place in Enschede een wel hele lugubere ontdekking: aan de deur van de winkel was een dood konijn geplakt.

Konijn
Photo Credit: Mark Philpott via Compfight cc

Volgens de eigenaar van Pets Place zou een vrouw eerder een man hebben zien lopen met aan een touw een dood konijntje. Volgens getuigen was de man waarschijnlijk onder invloed van drugs of alcohol. Waarschijnlijk was het konijn toen al dood. Eigenaar Dik van Pets Place:

“Ik heb zitten denken wie de afgelopen tijd een konijn bij ons heeft gekocht en heb wel een vermoeden wie het konijn aan de deur heeft gebonden. Een medewerkster van een andere winkel heeft gisteravond kort gesproken met een vrouw op een fiets en die vertelde dat ze de dader had gezien. Ik hoop dat zij een goede beschrijving kan geven.”

Waarom het konijn aan de deur van de dierenwinkel is geplakt weet Dik niet.

“Ik kan geen reden bedenken waarom de dader, of wie dan ook, dat zou doen. Voor zover ik weet is er niemand die problemen met ons heeft of boos op ons is.”

Mensen die informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844.

Bron: RTV Oost ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.