Siegfried & Roy’s Secret Garden and Dolphin Habitat in The Mirage (VS) is meer dan dertig jaar geopend, maar er is besloten het dierenverblijf permanent te sluiten. Er leven dolfijnen, witte tijgers, witte leeuwen en luipaarden in The Mirage. De dieren zullen worden herplaatst.

Dolfinarium The Mirage in de VS sluit permanent
Dolfinarium The Mirage in de VS sluit permanent | Foto (illustratief): publiek domein

Het pand is verkocht aan Hard Rock International. Hard Rock wil The Mirage ombouwen tot een hotel in de vorm van een gitaar. Uit een gezamenlijke verklaring van Hard Rock en MGM Resorts International blijkt dat de habitat permanent gesloten zal worden voor de aanvang van de bouw van het Guitar Hotel en alle andere herontwikkelingen van The Mirage.
.

‘Welzijn dieren hoogste prioriteit’

Leidinggevenden zeggen dat ze van plan zijn de dieren permanent te herplaatsen. Het dierenverblijf is nu tijdelijk gesloten zodat deskundigen en dierverzorgingsteams de dieren en de faciliteit grondig kunnen onderzoeken. In een memo aan medewerkers van The Mirage zeggen Franz Kallao en Joe Lupo het volgende:

“We zullen de komende maanden samenwerken om een plan te ontwikkelen om de dieren permanent te verhuizen naar nieuwe huizen waar ze geliefd en verzorgd zullen worden door goed opgeleide en gerespecteerde dierenverzorgers. Wees ervan verzekerd dat de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van de dieren onze hoogste prioriteit is. We zullen ons inzetten om nieuwe huizen te vinden die voldoen aan hoge normen van zorg en geven elk dier een kans om te gedijen.”

The Mirage is een hotel en casino op de Strip in Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten. Het hotel opende voor het eerst haar deuren in 1989 en is eigendom van MGM Resorts International. Het hotel met 3.044 kamers heeft onder andere een dolfijnenverblijf en een verblijf met grote katachtigen.

Shows met tijgers en leeuwen

Het hotel werd bekend door het illusionistenduo Siegfried & Roy, die tot 2003 optraden in The Mirage. Siegfried en Roy combineerden illusionisme met het gebruik van tijgers en leeuwen. De show eindigde toen Roy gewond raakte na een ongeluk met een van de dieren. De Dolphin Habitat en de Secret Garden stammen nog uit de tijd van het illusionistenduo, in de Secret Garden leven witte leeuwen, witte tijgers en luipaarden en in de Dolphin Habitat leven dolfijnen.

Goocheltruc met tijger door Siegfried and Roy in The Mirage
Obligate goocheltruc met tijger in The Mirage | Foto: screenshot video CBS via MagicTV/TouTube

Het hotel heeft de afgelopen jaren veel kritiek gehad vanwege het hoge aantal dolfijnen dat is overleden. MGM Resorts beweert dat er in totaal 14 dolfijnen zijn overleden sinds de opening van het dolfinarium in 1990. Drie daarvan waren 25 jaar oud, wat de normale levensverwachting is voor dolfijnen in gevangenschap. Maar er waren ook drie jonge dolfijnen overleden. Volgens dierenactivisten zijn er 16 dolfijnen overleden. Ook recent stierf er een dolfijn:
.

Dolphin Death Pool The Mirage

Onder de dierenrechtengemeenschap staat The Mirage ook wel bekend als de ‘Dolphin Death Pool’. Enkele maanden geleden stierf de derde dolfijn dit jaar, allemaal jonger dan 20 jaar oud. Programmadirecteur van het Amerikaanse kantoor van World Animal Protection, Cameron Harsh, zei het volgende in de Washington Post:

“Het is verschrikkelijk tragisch. Dolfijnen leven 30 tot 50 jaar in het wild. Dit is echt tekenend voor de korte levensduur van deze dieren in gevangenschap. De oppervlakte van een tank is minuscuul vergeleken met de oceaan. Het is alsof je vastzit in een ondiep zwembad.”

Voor veel dierenbeschermers is het verbeteren van de leefomstandigheden van de dolfijnen niet voldoende. Met het sluiten van The Mirage zullen de dieren eindelijk worden herplaatst naar een betere leefomgeving.

Bronnen:

#GNvdD: Expedia stopt reisaanbod met dolfijnenshows

 

Dolfijnen Harderwijk gaan naar circus, geen dierentuin

©AnimalsToday.nl Jane Sauer