Dolfijnen en walvissen bedreigd door bommen in Hawaii (petitie)

De Amerikaanse luchtmacht is van plan om de aankomende vijf jaar elk jaar 100 bommen te laten vallen van zo’n 135 kilo per stuk in de wateren ten noorden van Kauai, Hawaii. De luchtmacht heeft bij de National Marine Fisheries Services (NOAA-Fisheries) toestemming gevraagd om 637 walvissen en dolfijnen bij deze testen van bommen voor militaire doeleinden schade te berokkenen. Als de NOAA-Fisheries hiervoor haar goedkeuring geeft is de schatting dat veel van de zeedieren permanent doof zullen worden en vele honderden zullen lijden aan tijdelijk gehoorverlies en veranderingen in natuurlijk gedrag.

dolfijnen

Dolfijnen en walvissen bedreigd door bommen in Hawaii│ Foto: lolilujah/flickr

De Amerikaanse luchtmacht is voornemens om de dolfijnen en walvissen te beschermen door het oppervlaktewater af te speuren naar de dieren. Een absurd idee volgens kenners nu de wateren ten noorden van Kauai meer dan 4.500 meter diep zijn.

Gehoorbeschadiging
Zeezoogdieren navigeren op geluid. Aan de hand van geluiden jagen zij, vinden zij soortgenoten om mee te paren en communiceren zij over honderden kilometers afstand. Gehoorbeschadiging heeft voor de dieren dan ook een zeer negatieve impact. Indien de dolfijnen en walvissen niet kunnen horen zijn zij niet in staat om de meeste basale taken uit te voeren om te overleven. Geluiden afkomstig van militaire testen, commerciële scheepvaart en het boren naar gas en olie veroorzaken trauma’s en doofheid bij de zeezoogdieren en leidt tot massale strandingen en dode walvissen en dolfijnen over de hele wereld.

Walvissen en dolfijnen lijden massaal aan gehooroverlast dat door menselijk handelen wordt veroorzaakt. Op de website van Care 2 Petitions is dan ook een petitie gestart tegen de militaire testen met bommen door de Amerikaanse luchtmacht. Vind je ook dat het testen met bommen geen doorgang mag vinden, teken dan hier de petitie.

Bron ©AnimalsToday Lianne Raat

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. kengai zegt:

  Amerika is een oorlogszuchtig land, zo zijn ze ook onstaan met veel geweld de mensen van orgine bijna uitgeroeid en dan gewoon voor de lol miljoenen bizons vermoord, waren ook bijna uitgeroeid en nu bemoeien ze zich met iedereen en staan gelijk weer paraat met wapens en maar wijzen naar andere landen dat die gevaarlijk zijn.

 2. Coby Martens zegt:

  Stop dit a.u.b.

 3. van cleemput marina zegt:

  Poor animals leave them alone

 4. marjolein zegt:

  Als ik op ‘sign petition’ klik schuift de pagina naar boven, verder gebeurt er niets. Wat is er mis?

  • Beste Marjolein,

   De petitie is niet door ons opgesteld, dus als er iets misgaat bij het ondertekenen kunnen we daar niets tegen doen. Maar we hebben het getest en toen ging alles naar wens. Misschien nog een keer proberen? Succes!

   Met vriendelijke groet,
   Redactie Animals Today

 5. Ginny van Montfort zegt:

  Unacceptable!

 6. servotte swa zegt:

  mag niet gebeuren

 7. Jeroen zegt:

  Laten ze eens dingen gaan doen die zinvol zijn en die bijdragen aan een duurzame en vreedzame samenleving in plaats van al die bommen gooien en andere vreselijke dingen doen met oorlogstuig.

 8. Vanden abbeelen zegt:

  This has to stop!!!!!

 9. Annet Lampe zegt:

  Laten we toch alsjeblieft stoppen met deze nodeloze dierenmishandeling en milieuvernietiging.

 10. J.van Montfort zegt:

  Are they insane??? Stop it!!!

 11. L.van Montfort zegt:

  IDIOTS….STOP IT !!!

 12. Cocki Beverloo zegt:

  Leave the Dolphins ALONE !!! STOP WITH THIS MADNESS !!!