Op vier kinderboerderijen in Assen zijn voor de derde keer dode dieren aangetroffen. Het gaat om haantjes en kippen bij kinderboerderij Hofstede in het Asserbos, Kinderboerderij de Lariks in het Lariksbos en Dierenweide Oranjebond. Waarschijnlijk zijn de dieren met een stuk draad gedood. Bij Oranjebond werden vorige week ook al drie kippen dood gevonden.

Kip kinderboerderijen Assen
Foto: Wikimedia Commons

Eind maart werden op de kinderboerderij De Pittelstee in Assen vier eendjes doodgeslagen en een konijn levend verbrand. Naar alle waarschijnlijkheid is het stro in het hok van het dier met een sigaret in brand gestoken. Een ander konijn is er met verbrande snorharen en brandvlekken in de vacht vanaf gekomen.

Een bedrijf uit Rotterdam heeft een beloning uitgeloofd van 2500 euro voor de tip die leidt naar de dader. Ondertussen maken de beheerders zich grote zorgen over de veiligheid van hun dieren en wordt er extra gecontroleerd.

Gisteren werd bekend dat zaterdagavond bij dierenwijde Oranjebond een verdachte man is gezien. Een buurtbewoner meldde dat haar zoontje zaterdag een verdachte man bij Oranjebond zag staan.

“Hij stopte en zag iemand in het donker staan. Die persoon maakte stampende bewegingen en, met iets van een knuppel in de hand, slaande bewegingen. Eerst hoorden ze veel lawaai van kippen, daarna was dat afgelopen. Hij had het vermoeden dat er dieren gedood waren. Toen hij het thuis vertelde hebben we de politie gebeld”, aldus de buurtbewoner.

De politie neemt de zaak heel hoog op en vraagt dan ook getuigen of mensen die over informatie beschikken zich te melden.

Bron: RTV Drenthe ©PiepVandaag.nl