“Ik ben een varken. Ik vind het heerlijk om lekker buiten in de modder te wroeten en in de zon te liggen. Meestal ben ik rustig, behalve als ik berig (loops) ben, dan giert het vuur door mijn lijf en kan je me beter met rust laten.”

Fabi
Fabi | Ton Sondag Photography

“Op de zorgboerderij waar ik vroeger woonde vonden ze mij te wild en te groot. Ze hadden mij aangeschaft om een hangbuikzwijntje te vergezellen en geen rekening gehouden met hoe groot ik zou worden. In de vleesfabriek worden we niet oud, dus de meeste mensen weten niet hoe groot varkens worden. De cliënten op de zorgboerderij durfden niet met mij te knuffelen en de verzorgers vonden mij eng. Ik kon daar niet blijven. Na heel veel papierwerk mocht ik verhuizen naar Stichting Melief. Gelukkig maar, want ze wilden me af laten maken.”

Zorgen voor bijzondere dieren
Al dertien jaar lang zorgen Marc Winter en Lothar Vermeulen vol overgave bij Stichting Melief voor maar liefst meer dan duizend dieren. Geiten, hanen, katten, honden, hangbuikzwijnen, varkens, konijnen, ganzen; alle hulpbehoevende dieren zijn welkom.

De stichting heeft tot doel om dieren die verwaarloosd, mishandeld of met de dood bedreigd worden, een fijne nieuwe en permanente plek te bieden. Zo kunnen ze bij Stichting Melief rustig oud worden. Dieren die niet in asielen terecht kunnen of geen kans maken om er ooit nog uit te komen, zijn zo toch verzekerd van een onbekommerd leven.

Het zijn stuk voor stuk dieren met een bijzonder verhaal.

Anne Bakker van Uitgeverij 11 maakte samen met fotograaf Ton Sondag prachtige portretten van de dieren daar, die we graag delen. Vandaag het verhaal van varken Fabi.

Voor het tienjarig bestaan van Stichting Melief in 2013 bracht PiepVandaag samen met Loretta Schrijver een bezoek aan deze bijzondere dierenopvang. Hier kun je de reportage bekijken:

PiepVandaag.nl bij Stichting Melief from PiepVandaag on Vimeo.

Stichting Melief is afhankelijk van donateurs. Wilt u het werk van Marc en Lothar steunen of bijvoorbeeld een dier op afstand adopteren kijk dan hier voor meer informatie.

©PiepVandaag.nl