Zes grote dieren zijn geëlektrocuteerd in het Kruger National Park, het grootste nationale park van Zuid-Afrika, nadat een hoogspanningskabel tijdens een storm was geknapt.

geëlektrocuteerd
Foto (illustratief, deze dieren slapen): publiek domein

Toen tijdens zeer slecht weer vorige week vrijdag een hoogspanningslijn naar beneden kwam, werden een neushoorn, een giraf, twee leeuwen en twee hyena’s het slachtoffer van elektrocutie. Lokale media melden dat de giraffe en de neushoorn als eerste stierven door contact met de kabels. De leeuwen en hyena’s werden gedood toen ze probeerden de karkassen op te eten die nog onder stroom stonden.

Regen en wind

Rangers stuitten op de vreselijke situatie toen ze ingenieurs naar de plek brachten om de hoogspanningskabel te herstellen. Isaac Phaahla, een woordvoerder van SANParks, vertelde de BBC dat de dieren afgelopen vrijdag in het Skukuza-gedeelte van het park zijn gestorven:

“De dieren werden geëlektrocuteerd nadat zware regenval en harde wind een hoogspanningslijn naar beneden brachten.”

Met bijna 20.000 vierkante kilometer is het Kruger National Park het grootste natuurreservaat van het land. Op dinsdag vertelde een woordvoerder aan verslaggevers dat het Krugerpark tot nu toe in januari al meldingen had van vier andere dode dieren. Twee ervan zijn bevestigd als gestroopt en twee zijn nog in onderzoek.

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.