Leonardo DiCaprio gaat zijn geld weer inzetten voor het goede doel. De Leonardo DiCaprio Foundation heeft aangegeven 20 miljoen dollars te doneren aan meer dan 100 organisaties die zich inzetten voor het beschermen van wilde diersoorten, behoud van natuurgebieden én klimaatprogramma’s.

Leonardo DiCaprio
Leonardo Dicaprio doneert geld voor behoud wildlife| © Burrard-Lucas Wildlife Photography

Wat betreft de donaties zegt DiCaprio:

“We zijn er trots op dat we het werk van 100 organisaties kunnen steunen, zowel in ons land als in het buitenland. De organisaties die we ondersteunen zijn actief in het veld onze oceanen, bossen, en bedreigde diersoorten aan het beschermen voor toekomstige generaties en de urgente existentiële uitdagingen van klimaatverandering aan het aangaan.”

DiCaprio maakte de donatie bekend tijdens een conferentie over klimaatverandering op Yale University. De Oscar-winnaar benadrukte het belang van dringende actie om fossiele brandstoffen te vervangen door hernieuwbare energie. Hij zei:

“Er bestaan vandaag de dag veel technologieën in hernieuwbare energie, schoon transport en duurzame landbouw, waarmee we kunnen beginnen aan de bouw van een zonnigere toekomst voor ons allemaal. Onze uitdaging is om nieuwe manieren te vinden om onze samenleving van energie te voorzien, miljoenen mensen werk te geven en ieder individu zo ver krijgen dat het een ambassadeur wordt voor schone lucht en drinkbaar water. We moeten eisen dat politici klimaatwetenschap accepteren en dat ze toezeggingen doen voor het te laat is.”

Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio

Het geld wordt ingezet voor zes algemene doelen: klimaatverandering, wilde diersoorten, natuurbehoud, het behoud van oceanen en zeeleven, innovatieve oplossingen, inheemse rechten en het California programma.

Leonardo DiCaprio maakte eerder de documentaire Before the Flood waarmee hij op zoek gaat naar het antwoord op de vraag hoe klimaatverandering onze wereld beïnvloedt en wat wij kunnen doen om de ondergang van bedreigde diersoorten, ecosystemen en gemeenschappen over de hele wereld tegen te gaan.

Bron ©AnimalsToday.nl Estefania Pampin Zuidmeer