Wil jij graag meer weten over klimaatverandering en de gevolgen hiervan, waar ook PiepVandaag.nl regelmatig aandacht aan besteedt? Kijk dan 30 oktober naar de documentaire Before the Flood op National Geographic. In deze documentaire gaat acteur en milieuactivist Leonardo Dicaprio op zoek naar het antwoord op de vraag hoe klimaatverandering onze wereld beïnvloedt en wat wij kunnen doen om de ondergang van bedreigde soorten, ecosystemen en gemeenschappen over de hele wereld tegen te gaan.

Before the Flood
‘Ik wil weten of we er nog iets aan kunnen doen om klimaatverandering te stoppen’ Leonardo DiCaprio | Foto: screenshot Before the Flood

In de anderhalf durende documentaire volg je United Nations Ambassadeur van de Vrede Leonardo Dicaprio op zijn reis door verschillende landen, waar hij getuige is van de desastreuse gevolgen van klimaatverandering. Van de giftige teerzanden in Alberta, naar de overstroomde straten van Miami Beach, van de smogstraatjes in Peking en de verbranden bossen in Indonesië, allemaal spelen ze een belangrijke rol in de verandering van ons klimaat. Dicaprio spreekt met wetenschappers, politici en activisten om de feiten onder ogen te zien: natuurrampen worden steeds frequenter, flora en fauna verdwijnt en gemeenschappen worden vernietigd. Wat kunnen we doen om klimaatverandering tegen te gaan? En kúnnen we nog wat doen om klimaatverandering tegen te gaan?

Fisher Stevens
De documentaire is geproduceerd door filmmaker en acteur Fisher Stevens, die in 2009 een Oscar won voor het produceren van de aangrijpende documentaire The Cove, over de dolfijnenjacht in het Japanse Taiji. Voor Stevens waren de twee meest schokkende ervaringen tijdens het filmen het bezoek aan de enorme ontboste gebieden in Canada en Indonesië. Zelf zegt hij over deze ervaringen:

“Deze twee plaatsen … Je voelt je – dat is wanneer je je gedeprimeerd voelt en denkt: hoe gaan we dit stoppen, de mensheid is verschrikkelijk. Maar dan ontmoet je een vrouw (een natuurbeschermer in Indonesië) die haar leven riskeert om dit te stoppen en dan heb je hoop.”

Oproep tot actie
Before the Flood is een spectaculaire oproep van milieuactivisten om actie te ondernemen voordat het te laat is. Stevens:

“Ik hoop dat deze documentaire energie zal geven aan een nieuwe generatie. We willen mensen inspireren en op een andere manier na laten denken over dit onderwerp. Met Leonardo brengen we dit naar het volgend niveau.”

Bekijk hier de trailer: 

Bron ©PiepVandaag.nl Nadine van Wissen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.