Ruim 750 bezoekers kwamen zondag 5 juni naar de The Budget Hotel in Hazerswoude-Rijndijk om Wereld Oceaan Dag (WOD) te vieren. Een evenement volledig gericht op de wereld van zeewier en duurzaamheid.

Wereld Oceaan Dag
Zeewier heeft de toekomst | Foto: Pixabay

Informatie over zeewier werd gegeven via diverse goedbezochte kookworkshops en presentaties van prominente nationale en internationale sprekers. De ondergrondse zeewiertentoonstelling was een enorm succes en in de kinderhoek knutselden de kinderen heerlijk met zeewier.

Hip
Kennis werd gedeeld op de thema-productenmarkt en de dag had een gezellige, ontspannen sfeer. Dos Winkel, oprichter en voorzitter van Sea First Nederland:

“Zeewier is hip en happening, dat zag je aan het aantal bezoekers. Een heel diverse club mensen van geleerd tot geïnteresseerd, die zeewier en duurzaam gewoon een heel mooi onderwerp vinden.”

Wereld Oceaan Dag
Zeewiersoep is lekker | Foto: karendotcom127/Flickr

Voeding
Tussen 11 en 17 uur belichtten tientallen bedrijven en organisaties verschillende aspecten van de wereld van zeewier. Zo waren er kookworkshops van Lisette Kreischer, Bert Baanders en Angelica, waren er diverse lezingen van geweldige sprekers,  er was uitleg over het gebruik van zeewier in producten van voeding tot gebruiksartikelen, en was er een zeewier productenmarkt. Anneke Dierkx, bestuurslid Sea First Nederland:

“Wij zijn blij dat de belangstelling voor een duurzamer en diervriendelijker leven groeit en dat steeds meer mensen zich druk maken over onze oceanen. Dat zien we onder meer terug in ons groeiend aantal vrijwilligers en donateurs. Ook doen steeds meer mensen mee met onze Beach Clean Up, om aandacht te vragen voor de vervuiling van onze stranden.”

Wereld Oceaan Dag werd gecoördineerd door Vegetafel en Vegenement in opdracht van Sea First Nederland. Het evenement vond dit jaar voor het derde jaar plaats.

In onderstaande video legt Dos Winkel uit waarom zeewier zo belangrijk is voor de toekomst:

Persbericht Sea First Nederland