Over het (familie)leven van vijf bedreigde diersoorten
Dit najaar kunnen we weer genieten van een nieuwe Britse natuurserie, “Dynasties”. ‘s Werelds meest vooraanstaande maker van natuurdocumentaires, Sir David Attenborough, en BBC Earth presenteerden eerder deze maand een voorproefje (trailer) van de serie, die geheel gewijd is aan vijf bedreigde diersoorten.

Dynasties
Documentaire Dynasties volgt 5 bedreigde diersoorten | Schermafdruk ‘Dynasties’

Vijf dierenfamilies
In Dynasties staat het familieleven van vijf bedreigde diersoorten centraal en hun strijd om te overleven. De dieren hebben niet alleen met onderlinge strijd, rivalen en natuurkrachten te maken, maar ook met onvoorziene bedreigingen zoals het verdwijnen van hun leefgebied – veroorzaakt door de mens – en illegale jacht.

Elke aflevering is gewijd aan een diersoort: keizerspinguïns op Antarctica, chimpansees in Senegal, leeuwen in Kenia, hyena’s in Zimbabwe en tijgers in India. Voor Dynasties volgde de inmiddels 92-jarige David Attenborough de dieren vier jaar lang om zo de unieke kenmerken van hun groepsgedrag vast te leggen.

Bekijk hier de trailer:

Bekroond werk
De Britse Sir David Attenborough is bioloog, schrijver en producent en heeft al veel bekroonde natuurdocumentaires op zijn naam staan zoals de trilogie Life Trilogy en diverse andere Life-series zoals “Life in the Freezer”, “The life of Birds” en “The life of Mammals”. Ook sprak hij het commentaar in bij meer dan 250 afleveringen van de langlopende reeks “Wildlife on One”, “The Blue Planet” en “Planet Earth”.

Exacte data van uitzending van “Dynasties” zijn nog niet genoemd, maar de serie gaat dit najaar in première bij de BBC en wordt later in Nederland uitgezonden.

Bron: BBC Earth ©Animals Today Rowena Facee Schaeffer