Wie denkt dat kippen enkel op het platteland leven en dienen om eieren te leggen, heeft het goed mis! Crooks is een echte stadskip. Ze werd een jaar geleden geboren met een kromme (‘crooked’) snavel waar ze haar naam aan te danken heeft. Ondanks haar wat vreemde voorkomen, wist ze het hart van Spencer McCormick en zijn vriendin te veroveren, en later ook die van vele anderen.

stadskip
Crooks op het strand | Foto: Crooks the chicken Instagram

Crooks leeft al van kleins af aan bij hen in Brooklyn, New York, sinds ze een klein kuikentje was. Daarom is ze het stadsleven zo goed gewend. Spencer beschrijft haar enthousiaste karakter:

“Crooks is altijd opgewekt. Ze wil je steeds gezelschap houden en is altijd nieuwsgierig wat er aan de hand is. Ik zou zeggen dat haar persoonlijkheid een deel Winston Churchill en een deel Taylor Swift is, want hoewel onuitputtelijk, straalt ze toch moeiteloosheid uit en is ze heel casual.”

Papa Spencer neemt haar al van jongs af aan overal mee. Ze reist probleemloos met de metro:

https://vine.co/v/ehYYpdPD2Tx

Ze heeft New York van alle kanten gezien:

https://www.instagram.com/p/3U1jS8EKNQ/?taken-by=crooks_the_chicken

Als Crook Spencer en zijn vriendin niet kan volgen op haar pootjes, dan zit ze warm in haar rugzakje:

https://www.instagram.com/p/BFhhJQAEKJm/?taken-by=crooks_the_chicken

Samen met haar nieuwe papa en mama gaat ze overal op avontuur. Geen plek is te gek voor haar om te verkennen, al begeeft ze zich liever niet op het strand en open velden, want daar zitten de valken. Dan liever een lekkere picknick in het park:

https://www.instagram.com/p/BGt2ToykKJb/

Spencer vertelt:

“Ze houdt van aandacht, maar anders dan gangbare huisdieren als een kat of hond. Volgens mij heeft ze niet veel aan aaien, maar ze volgt me de hele tijd en bij zonsondergang probeert ze op mijn hoofd te zitten kakelen. En ze houdt van knuffelen!”

Ook is Crook erg speels en speelt graag in de speeltuin:

https://www.instagram.com/p/BGb4BxtkKCP/?taken-by=crooks_the_chicken

Ze werkt ook graag op de laptop om haar online imago te onderhouden:

https://vine.co/v/ipMYUxlJrqM

Volg haar avonturen op Instragram en Vine.

Bron ©PiepVandaag.nl Bram Vogels


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.