In de nacht van 28 augustus is giraffe Kenay van Circus Belly Wien overleden. Het mannetje was 11, veel te jong, want giraffen in gevangenschap kunnen maximaal 25 tot 30 jaar oud worden. Kenay had volgens ingewijden al enkele dagen last van koliek en werd in de ochtend dood gevonden door de circusmedewerkers. Het is de tweede dode giraffe in Nederland in korte tijd, want deze week werd ook bekend dat giraffe Augusta (28) is overleden in Dierenpark Emmen.

circusgiraffe Kenay
Circusgiraffe Kenay | Foto: Circus Belly Wien

Op de website van Circus Belly Wien staat te lezen:

“Tot ons zeer grote verdriet laten wij u via deze weg weten dat onze zeer geliefde giraffe Kenay afgelopen nacht (28-08-2014) om 01.00 uur is overleden. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Kenay is overgebracht naar de Faculteit der dierengeneeskunde van de Universiteit van Utrecht alwaar sectie op hem zal worden verricht om de doodsoorzaak te achterhalen. Wij zullen Kenay altijd blijven herinneren als een ontzettend lief dier dat altijd interesse had in de mensen en dingen om hem heen en als geweldige mascotte voor ons circus! Kenay we zullen je ontzettend missen! “

Actiegroep Wilde Dieren de Tent Uit heeft zich altijd bekommerd om het lot van deze circusgiraffe. Directeur Leonie Vestering schrijft op de website:

“Kenay heeft een speciaal plekje in ons hart. Hij stond symbool voor een van de laatste circusdieren in Nederland. Met het verbod op wilde dieren in circussen in zicht, hadden wij de hoop dat hij terecht zou komen in een opvang bij soortgenoten in zijn eigen klimaat. Het heeft niet zo mogen zijn.”

Circus Belly Wien werkt, naast de nu overleden giraffe Kenay, ook nog met tijgers.

Bron: Circus Belly Wien ©PiepVandaag.nl