Zes jaar geleden arriveerde Cheesecake bij de Rocky Ridge Refuge, een dierenopvangcentrum in Arkansas, Amerika. Cheesecake is een capibara of waterzwijn dat oorspronkelijk voorkomt in Zuid-Amerika. Deze leuke wezentjes zijn de grootste knaagdieren ter wereld die tot wel 90kg kunnen wegen.

capibara
Foto: Rocky Ridge Refuge

Normaal leven capibara’s in kleine groepen, maar omdat Cheesecake zo jong en alleen was, leefde ze in het begin thuis bij Janice Wolf, de oprichtster van het dierenopvangcentrum, samen met de honden. Janice:

“Niet alleen speelden en aten ze samen, maar zelfs slapen deden ze samen!”

Foto: Rocky Ridge Refuge

Nadat de honden zich over Cheesecake hadden ontfermd, nam Cheesecake haar moederrol op en ontfermde zich op haar beurt over de puppy’s. Janice:

“Ze deed alles samen met de puppy’s. En als ze niet flink waren, corrigeerde ze hen zelfs! Ze is een echte pleegmoeder, en ze doet dat goed.”

Foto: Rocky Ridge Refuge

Het bleef echter niet bij de puppy’s. Capibara’s duiken en plonsen graag in het water, rennen wild in het rond en zijn echt ieders vriendje. Dat werd al snel duidelijk voor de kleine eendjes…

Foto: Rocky Ridge Refuge

En het hertje…

Foto: Rocky Ridge Refuge

En de schildpad…

Foto: Rocky Ridge Refuge

En zelfs de kip die nu bij haar leeft. Janice:

“Deze kip wou niet bij de andere kippen rondhangen. Het was duidelijk dat ze bij Cheesecake wou zijn. Ook zij blijft steeds bij haar eten en slapen, en vaak zit ze gewoon op haar rug. En toen het begon te sneeuwen, wou ze geen koude voetjes krijgen, dus bleef ze maar de hele dag op Cheesecake rondrijden.”

Foto: Rocky Ridge Refuge

 

Meer foto’s kan je vinden op Rocky Ridge Refuge’s Facebookpagina.

Bron: The Dodo ©AnimalsToday Bram Vogels